40% van de professionals denkt dat een MBA enkel voor de ‘happy few’ is

Mechelen, 17/10/2023 – Uit onderzoek dat NCOI Learning uitvoerde bij 1.000 professionelen met een bachelor of master op zak en minstens 5 jaar werkervaring, blijkt dat ruim 40 procent denkt dat een MBA-opleiding enkel voor de ‘happy few’ is.

Hoewel ruim een kwart van de ondervraagden interesse toont om een MBA te volgen, geven ze heel wat redenen op om er toch niet aan te beginnen. Zo leeft de perceptie dat een dergelijk doorgedreven opleidingstraject te duur is bij 30 procent onder hen.

Twijfel over de eigen studeercapaciteiten is een tweede reden. Bijna de helft van de ondervraagde professionals denkt dat ze een MBA niet succesvol kunnen afwerken omdat ze lang niet meer gestudeerd hebben. 26 procent van de hoger opgeleide professionals zegt dan weer geen ambities te koesteren om manager te worden en daarom niet te overwegen om dergelijke studie aan te vangen.

Er zijn ook een aantal praktische bezwaren. 15 procent denkt dat lessen tijdens de kantooruren plaatsvinden en ze een MBA dus niet kunnen combineren met hun dagtaak. 14 procent vindt de verplaatsingen naar de leslocaties dan weer lastig. Tenslotte leeft bij bijna 8 procent van de professionals dat een MBA enkel in het Engels kan worden gevolgd en dat is voor hen een bijkomende uitdaging.

De MBA-opleiding van NCOI Learning biedt oplossingen

Bij NCOI, de grootste aanbieder van professionele opleidingen in België, is men zich ervan bewust dat er wel wat drempels bestaan die professionals tegenhouden om aan een MBA-studie te beginnen, ook al hebben ze daar wel interesse voor.

Het is een feit dat MBA-opleidingen bij de klassieke managementscholen en universitairen duur zijn. Daarom heeft NCOI een traject ontwikkeld aan een prijs die toegankelijk is voor middenkaders, zonder evenwel aan kwaliteit in te boeten. De lessen worden immers gegeven door experten die ook nog in de praktijk staan.

Het programma is ook modulair. Hierdoor kan men het traject op eigen tempo afleggen en dus alle tijd nemen die nodig is om de leerstof onder de knie te krijgen.

Men heeft de keuze om de lessen klassikaal of in een virtual classroom te volgen. Het is dus niet nodig om zich te verplaatsen als men dit niet wil. Wil men toch ‘live’ een les bijwonen, dan kan dit op goed bereikbare locaties in Vlaanderen.

De lessen worden bovendien in het Nederlands gegeven waardoor ook de taalbarrière wegvalt.

Tenslotte moet ook nog even de misvatting dat een MBA enkel voor mensen met managementambities is de wereld uit. De kennis en vaardigheden die men via een MBA verwerft, helpen ook om te groeien binnen een bestaande job of om als expert meer strategische visie te verwerven en dus betere adviezen te kunnen geven.

Meer info over de MBA van NCOI Learning vind je op ncoi.be/MBA

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect