3 tips om van je werkplaats een studieparadijs te maken

3 tips voor een gezellige studiezomer

Wie zijn kennis wil bijschaven, kan er niet omheen: je zal tijd achter de boeken of laptop moeten doorbrengen. Dat hoeft echter geen domper te zijn op de zomervreugde. Met deze drie tips meng je moeiteloos vakantiegevoel en inspanning!

Tip 1: Zon en studie

Je wil bijleren en zonnekloppen tegelijkertijd? Niet het beste idee, want voor je het weet, klopt de zon jou! Het lichaam reageert namelijk op al die warmte door de bloedvaten te verwijden. Het gevolg is een iets lagere bloeddruk en een loom en duf gevoel. En da’s allesbehalve ideaal voor wie een mentale inspanning wil leveren. Voorzie dus een schaduwrijke plek wanneer je buiten wil leren. Dat wil niet zeggen dat je de zon angstvallig moet mijden, integendeel. Een wandeling zorgt voor zuurstof in je hersens en een broodnodige dosis vitamine D.

Tip 2: Locatie, locatie, locatie

Zoemende wespen en joelende kinderen: ze zijn een essentieel onderdeel van het zomerse tuinleven, maar nefast voor je concentratie. Dan maar op je eentje in je thuisbureau aan de slag? Dat kan, maar hoeft niet. Zoek een rustig, zomers terras op waar ze heerlijke ijskoffie serveren. Je waant je zo in het zuiden terwijl je je vakkennis bijspijkert. Of vind een collega die ook wil bijleren en studeer samen. Veel gezelliger en je motiveert elkaar. Bovendien zorgt de verplaatsing ervoor dat je een duidelijke afscheiding hebt tussen studeer- en ontspanmomenten. Boeken en laptop toe, barbecue aan!

Tip 3: Verwen jezelf

Wie zomer zegt, zegt cocktails! Alleen is alcohol niet de beste vriend van je brein. Breng dus die zwoele summervibes naar je studieplek door tijdens je pauze eens een lekkere mocktail te maken. Dat is niet alleen erg zomers, je kan er ook je grijze massa mee boosten. Neem nu bijvoorbeeld munt en gember: beide zouden niet alleen goed zijn voor je geheugen, je kan er ook een belachelijk lekkere alcoholvrije Moscow Mule mee maken. Zin in een extra streepje zomer? Investeer dan in zo’n typisch blauw schelpje. Vul het met water, plaats het onder je werktafel en studeer met frisse voeten én geest.

Zin in meer?

Tijdens juli en augustus bieden we de keuze uit een ruim aanbod aan opleidingen:

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect