5 tips om het maximale uit deze winterse dagen te halen

5 tips om het maximale uit deze winterse dagen te halen
Het is donker, nat en koud. Onze sociale contacten zijn tot een minimum beperkt wat niet erg motiverend is. Hoe haal je het maximum uit deze winterse dagen?

Het is donker, nat en koud dus wil je eigenlijk de hele dag in je onesie in de zetel hangen en chocolademelk drinken. Het feit dat onze sociale contacten nog altijd tot een minimum beperkt zijn, is ook niet erg motiverend. Dus hoe vermijd je de winterdip en haal je toch het maximum uit deze winterse dagen? Vijf tips…

Blijf fit

In deze winterse dagen lijkt je lichaam vooral behoefte te hebben aan calorierijk voedsel en voor de 12e keer naar Home Alone kijken. Toch is het juist nu heel belangrijk om in beweging te blijven. Dat beweging goed is voor je lichaam wist je natuurlijk al maar het zorgt er ook voor dat je endorfines aanmaakt. En die stofjes zorgen er weer voor dat je je goed blijft voelen en niet in een geestelijke winterdip belandt. Dubbel goed dus!

Ga naar buiten

Ja, we hadden het al over beweging maar een extra reden om er nu echt op te letten dat je genoeg buiten komt is je vitamine D-peil. Omdat er maar heel weinig licht is, neemt ook je vitamine D-peil af. En dat zorgt er weer voor dat je gevoelig wordt voor een winterdip, en de hele dag in je onesy in de zetel wil hangen, … Bovendien is wandelen nu zo’n beetje de enige manier om veilig je vrienden en familie te zien, dus hup met de beentjes.

Begin een opleiding

Als je dan toch in je onesie in de zetel wil hangen, koppel dan het aangename aan het nuttige en begin een online opleiding. Als je nu investeert in je professionele vaardigheden heb je daar in het voorjaar, als alles hopelijk weer volop in gang schiet, keihard profijt van.

En zeg nu zelf, zoveel beters heb je op dit moment toch niet te doen…

Online opleidingen zijn overigens veel effectiever dan je denkt. 95% van de deelnemers die de afgelopen maanden bij NCOI Learning een online opleiding volgde was erg tevreden en gaf aan graag terug te komen. Of je nu voor een webinar kiest (100% flexibiliteit) of voor de vitrual classroom (extra interactiviteit), door nu te investeren in persoonlijke of professionele groei, geniet je sowieso van het gevoel dat je goed bezig bent. Kies hier de online opleiding die bij jou past en maak er een win-winter van!

Doe iets voor je medemens

Mensen helpen geeft nu eenmaal een goed gevoel. Dus zoek op of je in je buurt ergens COVID-proof vrijwilligerswerk kan doen. Heb je ook weer eens een keer een ander gespreksonderwerp tijdens het zoomen met je moeder!

Heb aandacht voor je slaapritme

Doordat er weinig daglicht is maakt je lichaam iets meer melatonine aan. Dat is het stofje dat je helpt om in slaap te vallen. Geef hier aan toe en slaap gewoon een kwartier of half uur langer dan je gewoon bent. Het geeft je net dat extra beetje energie die je nodig hebt om bijvoorbeeld een online opleiding te volgen, of vrijwilligerswerk te doen. 🙂

Kies hier een online opleiding die bij je past.

Vermijd de winterdip en haal het maximum uit deze winterse dagen. Kies hier een online opleiding die bij je past.

Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect