De gezelligste studiezomer? Die plan je met onze tips!

3 tips voor een gezellige studiezomer

Jezelf verbeteren door een opleiding te volgen óf gezellig barbecueën met vrienden en familie: een verpletterend dilemma! Want de geur van een cursus valt niet te vergelijken met die van zonnecrème, een fris glas en knetterende kolen. Gelukkig hoeft het een het ander niet uit te sluiten, als je maar een goede planning voorziet. Hoe? Met deze 3 tips maak je er een slimme én gezellige zomer van.

Tip 1: Kiezen is verliezen winnen

Zolang de teletijdmachine niet wordt uitgevonden, blijft tijd een schaars goed. Op voorhand rantsoeneren is dus de boodschap. Probeer uit te vissen wat jouw zomer brengt, en weeg af wat je al dan niet kan missen. Giet alles in een schema en vul de gaten royaal op met studietijd. Voorzie hier en daar ruimte voor ad hoc-activiteiten maar wees ook selectief: je hoeft heus niet overal bij te zijn.

Tip 2: Ken je pappenheimers

In het water vallen tijdens de zomer is heerlijk, behalve als het over je plannen gaat. En dat is precies wat zal gebeuren wanneer je je schema niet volgt. Schaal je ontspanningsmomenten dus juist in. Want neen, je gaat niet meer studeren na dat bezoek bij die vrienden waar het steevast uitloopt. En ja, je kinderen willen na dat fietstochtje uiteraard de koeltooginhoud van de lokale ijsboer uitgebreid degusteren. Da’s weinig verrassend, dus hou er rekening mee.

Tip 3: Vermijd de limbo

Leg de lat hoog genoeg voor jezelf, maar niet zo hoog dat je eronder kan. Wees dus realistisch en kies voor een strak maar haalbaar tempo. Geen enkele opleiding is dezelfde, en de ene keer verwerk je de leerstof sneller dan de andere keer. Paniek, want nu klopt je planning niet meer? Niet nodig. Als je het hoofd koel houdt en voldoende ontspant, zal je merken dat je die leerstof steeds sneller zal verwerken.

Zin in meer?

Tijdens juli en augustus bieden we de keuze uit een ruim aanbod aan opleidingen:

Interesse in andere artikels? Klik dan hier.

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect