De zomer van… Bieke Cauwenberghs

De zomer van… Bieke Cauwenberghs

De hele zomer lang kan je bij NCOI Learning zomeropleidingen volgen. Je leert de lesgever kennen, wij leren jou de persoon achter de opleiding kennen. Zeven product managers vertellen ons hoe ze niet alleen jouw, maar ook hun eigen zomer inkleuren.

Bieke Cauwenberghs, Product manager Legal, Fiscaliteit en Accountancy bij NCOI

Een nieuwe wetgeving? Een nieuw burgerlijk wetboek? Bieke zal het niet ontgaan. Ze volgt nauwgezet de actualiteit op binnen haar vakgebied en ontwikkelt opleidingen. Haar doel is om juristen, accountants en fiscalisten specifieke expertise of algemene noties mee te geven. “We richten ons op mensen die volop in de praktijk staan. De experten geven hen handvatten om zelf aan de slag te gaan. Tijdens een webinar lieten we onlangs nog een specialist over cryptomunten aan het woord.”

Als juriste was Bieke zelf zes jaar actief aan de balie. “Ik heb niet de nood om te pleiten, maar ik vind het interessant om te weten wat leeft in die wereld.” Over de interessantste opleidingen binnen haar vakgebied moet ze niet lang twijfelen: “Ongetwijfeld, contracteren voor niet-juristen. Een advocaat legt contracten en algemene voorwaarden uit voor mensen zonder juridische achtergrond. Ook de basisopleiding boekhouding is erg in trek, mede door de lockdown. Veel medewerkers werden toen ingezet op andere diensten.”

Geef je brein zuurstof en energie om nieuwe dingen te leren en te ontdekken

 4x Bieke

Zelf leer ik nog graag bij over…
“Zoveel zaken, maar zeker talen! Altijd handig op vakantie. Italiaans staat op nummer één. Daarnaast volg ik graag kookcursussen of workshops. Heel fijn om dat in groep te kunnen doen. Laatst heb ik zo mijn eigen gin leren maken, superleuk!”

Mijn zomer wordt er een van…
“Reizen! Als kind kreeg ik de reismicrobe te pakken via mijn ouders. Dat hoeft niet ver te zijn, Europa kan me al enorm boeien. Het liefst trek ik rond, zo ben ik net terug van twee weken Sardinië en Corsica. Italië blijft mijn favoriete bestemming. Dat land is zo veelzijdig! Reizen geeft me drie keer plezier: het plannen, het reizen zelf, en de foto’s achteraf. Collega’s weten dat ze me altijd tips kunnen vragen. Misschien zit er wel een tweede carrière in!”

Mijn ideale zomertip is…
“Geniet door wat meer aan het moment of toeval over te laten. Zeker als je reist. Sluit bij het plannen Instagram voor even en laat je niet leiden door wat je ziet online. Zo was ik eens per ongeluk in Genua beland, een stad die me aangenaam heeft verrast!”
Tot slot, chillstand is geen stilstand want…
“Soms is het noodzakelijk om alle stekkers uit te trekken en niets te doen. Je brein heeft dat echt nodig en zo tank je weer nieuwe energie. Energie die je perfect kan gebruiken om nieuwe dingen te leren!”

Zin in meer?

Tijdens juli en augustus bieden we de keuze uit een ruim aanbod aan juridische webinars en erkende seminaries, mét kwaliteitslabel:

Neem ook een kijkje naar onze andere opleidingen:

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect