De zomer van… Sophie Nottebaert

Sophie Nottebaert NCOI Learning

De hele zomer lang kan je bij NCOI Learning zomeropleidingen volgen. Je leert de lesgever kennen, wij leren jou de persoon achter de opleiding kennen. Zeven product managers vertellen ons hoe ze niet alleen jouw, maar ook hun eigen zomer inkleuren.

Sophie Nottebaert, Product manager bij M&D Seminars.

Hoewel ze zich geen juriste pur sang noemt, houdt Sophie een overtuigend pleidooi over haar vakgebied. Bij M&D, een dochtermerk van NCOI, ontwikkelt ze opleidingen voor juridische professionals. “Een must, want al wie actief is in de sector heeft nood aan permanente vorming. Meer zelfs, je bent verplicht om binnen het gerechtelijk jaar een aantal juridische punten te halen. Wij bieden daarom seminaries aan die werden erkend door officiële instanties om de recente juridische ontwikkelingen op te volgen.”

Sophie is een generalist en probeert de actualiteit bij te houden in de diverse rechtstakken. “Ik moet weten wat er zich afspeelt in de juridische wereld en op de hoogte zijn van elke nieuwe wetgeving of baanbrekende uitspraak. Daar stemmen we ons aanbod op af. Vaak is dat dus ontwikkelen van nul, wat ik enorm boeiend vind.” Dankzij deze job kom ik in contact met verschillende juridische experten. Het is interessant om met docenten en professionals uit het vak van gedachten te wisselen en zo te voelen wat er leeft. Aangezien vandaag alles digitaler verloopt en er minder fysieke interacties zijn, gebeurt dat minder dan vroeger. Maar ik hoop dat dat terugkeert in de toekomst.”

4x Sophie

“Verleg even de focus in de zomer”

Zelf leer ik nog graag bij over…

“Excel, omdat het nodig is! Mijn collega Elke De Wit heeft daar met de Excel Experience Days de perfecte oplossing voor. Laatst maakte ik ook mijn eigen keramiek. Met mijn handen werken was een aangename afwisseling en bracht rust in mijn hoofd.”

Mijn zomer wordt er een van…

“Meer tijd voor ontspanning en de kinderen. Dat valt tussen de zomerevents van M&D. Naast het glaasje rosé en zomers tafelen blijft meer van de wereld zien op mijn verlanglijstje staan. All-in vakanties laat ik aan mij voorbijgaan, maar bestemmingen zoals de Noorse Fjorden, Argentinië of de westkust van Amerika trekken me enorm aan.”

Mijn ideale zomertip is…

“Geniet van de kleine dingen. Het leven is zo gejaagd. Na corona lag alles even stil, maar inmiddels zijn we weer snel in die ratrace vervallen. Gezin, werk, sociale activiteiten: we hoppen het hele jaar van her naar der. De zomer is dan het uitgelezen moment om terug even de focus te verleggen. Ga back to basics en zorg voor minder prikkels.”

Tot slot, chill stand is geen stilstand want…

“Tijdens de zomer schakel je in vakantiemodus, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Op kantoor kan je doen waar je anders niet toekomt, zoals je mailbox opruimen. Dat geldt ook voor opleidingen. We hopen dat mensen in de zomer relaxter zijn en meer tijd kunnen vrijmaken om in zichzelf of een opleiding te investeren.”

Zin in meer?

Neem deel aan de Excel Experience Days.

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect