5 tips voor jonge leiders om onzekerheid te overwinnen

by Gude Verhaert

Ben je jong en toch al opgeklommen tot een leidinggevende positie? Daar mag je terecht trots op zijn. Toch zullen er momenten komen waarop je de grond onder je voeten voelt wegzakken… Dat is normaal, iedereen heeft hier wel eens last van. Met deze tips pak je je onzekerheid aan en groei je uit tot een betere leider.

 

Ben ik de juiste persoon om knopen door te hakken? Ik heb toch minder ervaring dan mijn collega’s? Nemen ze me wel serieus?

Klinkt dit bekend in de oren? Het heeft ook zijn voordelen om als jonge leider af en toe aan jezelf te twijfelen. Onzekerheid kan veranderen in zelfbewustzijn. Hierbij erken je jouw zwakke plekken en vind je de motivatie om deze te overwinnen. Maar hoe doe je dit juist?

 

Tip 1: wie ben je en wat kan je?

Ken je eigen unieke waarde en geloof erin. Wie op zo’n jonge leeftijd een leiderschapspositie bereikt, heeft zeker geen gebrek aan vaardigheden of sterke karaktereigenschappen. Dus wat zijn jouw vaardigheden? En hoe passen deze in jouw nieuwe rol als leider? Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

 

Tip 2: ken je inbreng als jonge leider

Je wordt wel eens overdonderd door de ervaring van je oudere collega’s, maar als jongere lever je ook een waardevolle bijdrage. Je hebt frisse inzichten en denkt out of the box. Bovendien werkte je tot voor kort samen met andere junior medewerkers, die vaak rechtstreeks contact hebben met de klant en zo een klantgericht perspectief kunnen bieden. Jij deelt deze inzichten en kan daarmee gemakkelijker de kloof overbruggen tussen juniors en seniors.

 

Tip 3: erken je hiaten

Het kan zijn dat je onzeker wordt omdat je nog niet beschikt over de nodige kennis om te vertrouwen op je eigen beoordelingsvermogen. Je leiderschap kan hieronder lijden. Vermijd dit door een plan op te stellen om deze ‘gebreken’ in je kennis op te vullen. Denk aan een opfriscursus of een volledig nieuwe training. Vraag ook gerust hulp aan je overste want ook leiders kunnen wel eens hulp gebruiken.

Niet enkel je overste zal geduld moeten opbrengen voor jouw inwerkperiode. Belangrijker is dat jij zelf ook geduld hebt. Je bevindt je niet enkel in deze functie dankzij je huidige leiderschapskwaliteiten, maar ook omdat je veel potentieel hebt. Niemand verwacht dat je alles al weet. Wat er wél van je verwacht wordt, is dat je voortdurend werkt aan het overbruggen van deze werkpunten, zodat je jezelf continu verbetert. Dit is het motto van elk goed leiderfiguur, zowel jong als oud.

 

Tip 4: zoek een mentor

Zelftwijfel kan ook op een andere manier overwonnen worden. Zoek een ervarenleiderfiguur die jouw zelfvertrouwen kan opkrikken met begeleidend advies. Niets werkt zo geruststellend als iemand die jouw problemen herkent.

Een leiderfiguur kan als rolmodel dienen. Naar wie kijk je op? Bevindt deze persoon zich in jouw directe omgeving, of ergens aan de andere kant van de wereld? Hoe kan je van deze persoon leren? Misschien biedt je organisatie wel handige mentorprogramma’s aan? Veel bekende leiders publiceren ook LinkedIn Influencer-blogs en -boeken met hun problemen en oplossingen.

 

Tip 5: Volg je buikgevoel

Het is niet omdat je dit stappenplan volgt, dat je leiderschap aan kracht ontbreekt. Je bent jong, maar dat betekent niet dat je automatisch verkeerde beslissingen neemt. Laat vooroordelen voor wat ze zijn en vergeet nooit dat je duidelijk over uitstekende leiderschapskwaliteiten beschikt. Anders had je toch nooit de functie gehad die je nu hebt? Iedereen maakt wel eens fouten. Maar uit mislukking vloeit succes voort. Dat is misschien nog de beste mentor van allemaal.

 

Zin in meer?

Heb je nog net dat extra duwtje nodig om je team in goede banen te leiden? Of leg je de laatste hand aan complexe businessvraagstukken? Schrijf je dan zeker in voor de opleiding ‘Management Skills Program’. Een 5 daags overkoepelend traject dat met zekerheid vruchten afwerpt op weg naar jouw volgende carrièrestap.

 

Bron: hays.com

Lees ook