7 redenen waarom een TEAMBUILDING onontbeerlijk is

by NCOI Learning Team

Nutteloos tijdverlies of onontbeerlijk? De meningen over de jaarlijkse teamuitstap zijn verdeeld. Wij lijsten alvast 7 voordelen op voor jouw organisatie, het team én de medewerkers.

1. Teambuilding betekent in de eerste plaats letterlijk een team bouwen, waarbij het geheel sterker is dan de som der delen. Via een teambuilding maak je elke werknemer bewust van diens cruciale rol in het collectief. Wie weet ontdek je iemands verborgen kwaliteiten. Een goede teambuilding wil teamleden niet veranderen maar juist volledig tot hun recht laten komen.

2. Een teambuilding bestaat vaak uit een challenge. Daardoor creëer je eensgezindheid en betrokkenheid bij een gemeenschappelijk doel. Ook als bedrijf heb je er alle baat bij dat de neuzen in dezelfde richting staan. Enthousiasme, motivatie en engagement zijn dus belangrijke eigenschappen om te stimuleren in een team.

3. Collega’s helpen elkaar om een gezamenlijke uitdaging tot een goed einde te brengen. Als het even meezit gebeurt dat met respect en waardering voor ieders inzet. Een teambuilding bevordert dus het onderling vertrouwen en begrip.

4. Een teambuilding is de ideale gelegenheid om het functioneren van een team kritisch te evalueren. Door oude gedrags- en samenwerkingspatronen in vraag te stellen en te doorbreken, maak je ruimte voor frisse, creatieve ideeën.

5. Een goede teambuilding geeft inzicht in de zichtbare en vooral onzichtbare communicatiepatronen binnen het team. Het is een ideaal moment om te kijken naar de houding van de teamleden en de aannames die er leven. Hoe kan je beter overleggen, maar toch opkomen voor jouw mening? Wanneer je leert om je uit te spreken én echt naar elkaar te luisteren, draagt dit enorm bij aan de onderlinge verstandhouding.

6. Een teambuilding verhoogt de emotionele intelligentie van werknemers: ze verwerven meer zelfkennis en kunnen collega’s beter inschatten. Ze ontwikkelen meer empathie en leren hun eigen grenzen te respecteren. Een goede basis om burn-outs te voorkomen.

7. Een teambuilding hoeft uiteraard niet alleen maar nuttig te zijn, maar moet vooral leuk zijn. Samen verbroederen en ontspannen is belangrijk voor de groepsdynamiek. Een plezierige en energieke teambuilding versterkt de banden tussen collega’s. Zeker wanneer deze nieuw zijn of vaak op afstand werken is het nuttig elkaar beter te leren kennen.

 

Zin in meer?

Leer hoe je jouw medewerkers samen smeedt tot een hecht team via de opleiding Peoplemanagement: basisopleiding werken met mensen. Check zeker ook de opleiding ‘Leidinggeven aan collega’s‘.

Lees ook