Dagboek van een Mini-MBA-er: Ik volg de opleiding en neem mee…

Anneke Lens volgt negen weken de opleiding Mini-MBA: Business Essentials voor Management Talent. In dit dagboek houdt ze haar ervaringen, indrukken, tips en tricks bij. Anneke is Multichannel Marketing Coördinator bij Kluwer Opleidingen. Ze heeft een voorliefde voor alles digitaal, over verschillende afdelingen heen.

Hondeneten

‘Eat your own dogfood’; een bekende leuze in het bedrijfsleven en meteen ook het antwoord op mijn eerste vraag. Zou het wel geloofwaardig zijn dat ik – als werknemer van Wolters Kluwer – een dagboek zou bijhouden over het volgen van de opleiding Mini-MBA: Business Essentials voor Management Talent?

Natuurlijk zal ik wekelijks kijken naar de kwaliteit van de opleiding, maar in eerste plaats zal ik – net als de andere deelnemers – mezelf onderdompelen in het management-bad dat de Mini-MBA is. Dat deed ik ook op de eerste dag en hieronder lezen jullie mijn eerste indrukken, zorgen en bijblijvers.

De grootste angst

Toen ik me inschreef voor de Mini-MBA had ik één grote angst: zou ik als jonkie een plaatsje vinden in de groep? Zou het wel iets voor mij zijn?

Mijn CV? Een ‘schamele’ vier jaar werkervaring en geen managementpositie. Wat wel? Een grote gedrevenheid en voorliefde voor ‘helikopter(in)zichten’. Ook meteen de reden waarom ik me heb ingeschreven: om deze helikopter met meer zelfvertrouwen te kunnen besturen en betere (in)zichten op te doen.

“Er ontstaat al snel een dynamische, rijke wisselwerking”

Zoals vaak met angsten werd ook mijn grootste ongerustheid snel ontkracht: als benjamin van de groep voelde ik me al snel thuis en moest ik (nog?) niet onderdoen voor mijn meer ervaren klasgenoten. Integendeel: er ontstaat al snel een dynamische, rijke wisselwerking over verschillende profielen en disciplines heen.

Ik vergeet nooit nog…

Wie is over het algemeen het gelukkigst? Een groot bedrijf, een nichespeler of een middelgrote firma? Met deze vraag werd de intro Financieel Management van Ludo Lambrechts afgesloten. Een leuke uitsmijter om over na te denken en toe te passen op bedrijven om je heen. Het antwoord kan je afleiden uit m’n notitieblok.

notitie

Tips & tricks

We kregen nog één laatste tip bij het verlaten van de Mini-MBA: Michael Porter. Met voorstanders en criticasters, maar vooral met stof tot nadenken.

What’s up next?

Volgende week dompelen we ons onder in de module Strategisch Management. Rudi Cranshoff zal ons de bouwstenen van een strategisch plan meegeven. Ik kijk vooral uit naar het overzicht van verschillende strategische modellen om een marktstrategie te bepalen.

Mijn indrukken… vind je volgende week opnieuw op deze blog!

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect