Dagboek van een Mini-MBA-er: Ik volg de opleiding en neem mee… #4

Anneke volgt negen weken de opleiding Mini-MBA: Business Essentials voor Management Talent. In dit dagboek houdt ze haar ervaringen, indrukken, tips en tricks bij. Anneke Lens is Multichannel Marketing Coördinator bij Kluwer Opleidingen. Ze heeft een liefde voor alles digitaal, over verschillende afdelingen heen.

Project Polaris

De bouw van de ark van Noah, de prachtige beschildering van de Sixtijnse Kapel,… het moeten bijzonder complexe projecten geweest zijn. Projectmatig werken bestaat dus al eeuwenlang. We starten deze sessie projectmanagement dan ook met een leuk weetje voor op uw volgende quiz: het Polaris-project was het eerste project dat ook echt die stempel kreeg.

Dan rijst meteen de vraag: wat is een project nu juist? Projectmatig werken bevindt zich tussen routine en improvisatie. De drie kerneigenschappen:

  • Een project heeft een pecifieke uitkomst of doel
  • Een project heeft een vaste begin- en einddatum
  • Een project heeft heeft vastgestelde middelen (tijd, mensen, gebouwen, budgetten,…)

Kan je een project dat al jarenlang loopt nog een project noemen? Onze Mini-MBA-groep stond er sceptisch tegenover. Anderzijds wijst onderzoek aan dat slechts 55% van de projecten eindigen binnen hun budget en 45% van de projecten eindigen op tijd… Pijnlijke statistieken.

Tips & tricks

Bij projectmatig werken wordt er steeds een hoop aandacht besteed aan de methodologieën. Je herkent het misschien ook: de afgelopen jaren is mijn aandeel LinkedIn-contacten met een Prince2-certificaat aanzienlijk gestegen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% tot 40% van het succes gekoppeld is aan de methode; het zwaartepunt ligt bij ‘de mensen’.

projectmatigwerken

Hoewel de sessie van de Mini-MBA zich vooral richt op de methodiek, worden er toch ook tips gegeven om de projectleden aan te moedigen. Zo wordt er stilgestaan bij een goede stakeholderanalyse en krachtenveldenanalyse.

Zit je in een veranderproject? Dan breng je best alle bezorgdheden van bij het begin in een open sfeer boven water. Zo kan je constructief inpikken op de zorgen die er zijn en krijg je minder snel een ondergronds verzet.

Ik vergeet nooit nog…

De les werd afgesloten met het filmpje Who moved my cheese. Daarover discussieerden we in groep. Het lijkt alsof ik uit alle sessies van de Mini-MBA eenzelfde les trek: meer stilstaan. Niet letterlijk, maar wel dieper nadenken over alle activiteiten die we momenteel uitvoeren. Is er verandering mogelijk? Is verandering opportuun? Eén van de grote voordelen van de Mini-MBA is voor mij alvast dat ik nu wekelijks een moment heb om langer (en dieper) stil te staan bij vragen die me tijdens de dagelijkse routine vaker ontglippen.

What’s up next?

Volgende week op de planning: HRManagement.

Mijn indrukken… vind je volgende week opnieuw op deze blog!

 

Zin in meer?

De ‘Mini-MBA: Business Essentials voor Management Talent’ is gericht op afdelingsmanagers die willen doorgroeien naar een algemene managementpositie, high potentials en managers die hun algemene bedrijfskennis willen verbreden. Verbreed je managementkennis en ga aan de slag met  ‘Mini-MBA: Business Essentials voor Management Talent’.
Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect