De CEO van Yahoo verbiedt thuiswerk. Het einde van het Nieuwe Werken?

Marissa Mayer is radicaal in haar beslissing: geen homework meer vanaf nu! Wat kunnen we hieruit leren?Zullen bedrijfsleiders dit gegeven aangrijpen om het roer met een ruk terug te draaien? Weg van flexibiliteit? Terug naar het oude denken? Misschien …

Intussen zijn er talloze (!) blogposts verschenen over het topic en het aantal tweets dat de voorbije dagen gestuurd is naar @marissamayer is niet meer te tellen. Go and have a look on Twitter!

 

Wat hebben we vandaag geleerd? 🙂

Benieuwd wat u denkt van volgende uitspraken:

1. Thuiswerken is geen doel op zich.

Voor de medewerkers kan het een middel zijn om hun werk beter te doen. Bijvoorbeeld: omdat ze zich thuis beter kunnen concentreren.

2. Het Nieuwe Werken is geen doel op zich.

Wat is wél een doel op zich: je organisatie future proof maken. Bereik je dat doel door je mensen massaal terug naar kantoor te roepen? Misschien was deze ingreep NU nodig bij Yahoo omdat de voorwaarden onder het volgende punt niet vervuld waren.

3. Thuiswerk werkt enkel wanneer de afstand die door het thuiswerk gecreëerd wordt, opgevangen wordt door volgende elementen:

  • de missie en de visie van de organisatie zijn haarscherp
  • de medewerkers weten precies wat hun meerwaarde is in dit grotere geheel
  • er is “strong leadership”, krachtige communicatie
  • alle tools zijn aanwezig opdat collaboration welig kan tieren 🙂
  • de aanwezige cultuur stimuleert en prijst collaboration

 

Dus: wat moet u zeker doen om uw organisatie future proof te maken?

1. Maak de missie en de visie van uw organisatie duidelijk. Dat garandeert dat mensen een kader hebben om in te bewegen. Dan weten ze precies wat van hen verwacht wordt. Gelijk waar en wanneer ze werken. Boerenverstand zegt u? Klopt! En ga eens rond in de wandelgangen en vraag de mensen lukraak waar hun organisatie voor staat.

2. Stimuleer het feit dat mensen willen samenwerken over alle grenzen heen en dat dit gedrag niet alleen niet afgestraft, maar geprezen wordt (cultuur). Samenwerken doe je trouwens niet per sé omdat je op kantoor werkt.

3. Zorg ervoor dat mensen kunnen samenwerken (tools). Collaboration is future work skill number 1.

4. Stimuleer strong (self-)leadership.

 

Benieuwd wat u ervan vindt.

 

Wilt u Het Nieuwe Werken implementeren in uw organisatie?
Kluwer Opleidingen adviseert u graag bij de overgang naar Het Nieuwe Werken. U krijgt een aangepast opleidingsprogramma dat Het Nieuwe Werken verankert in alle geledingen van uw bedrijf. Neem contact op met Isabel De Clercq (0477 87 24 69) voor meer info.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect