Het Management Development Program in 9 vragen

Burgerlijk Ingenieur Davy De Mits is al vier jaar aan de slag bij trueGEN, een Antwerps it-security bedrijf. Op z’n visitekaartje staat ‘technical team manager’, maar eigenlijk is hij veel meer dan dat. Davy adviseert klanten, managed technische projecten, zet de  technische visie van het bedrijf uit… en stuurt daarnaast ook een team aan. Om dat team beter te kunnen begeleiden, volgde hij vorig jaar het Management Development Program. We schotelen hem negen vragen voor.

 

  1. Hoe heb je het Management Skills programma leren kennen?

Ik ben gewoon beginnen zoeken: op websites, in folders, … Op een dag kreeg ik brochures van NCOI Learning in handen en die gaven meteen een duidelijk beeld van de verschillende managementopleidingen.

 

  1. Waarom heb je je ingeschreven?

Zo’n manager functie was nieuw voor mij.  Daarbij kon ik wel wat begeleiding gebruiken. Daarnaast vind ik het gewoon enorm verrijkend om mijn kennis voortdurend bij te schaven.

 

  1. Wat waren de verwachtingen?

Enerzijds wilde ik graag getriggerd worden: nieuwe inzichten leren kennen die mijn blik verruimen. Anderzijds was ik ook, heel concreet, op zoek naar een aanpak om mijn collega’s te evalueren.

 

  1. En werden die verwachtingen ingelost?

Volledig. Sterker nog: ook zaken waar ik zelf nog nooit bij stil had gestaan kwamen aan bod.

 

  1. Wat vond je sterk aan de cursus?

Er was heel veel interactie. Met de docent, maar ook met de medecursisten. Soms botsten de verschillende meningen en visies. Maar ook daar leer je uit. Voor mij was die dialoog de kracht van de cursus.

 

  1. Ben je een andere manager geworden?

Vroeger redeneerde ik vaak vanuit mijn eigen projectervaringen en verwachtingen. In de cursus heb ik geleerd dat ik mijn team meer betrokkenheid moeten bieden en mee laten beslissen. Zij zijn de technische experts met kennis en ervaring.

 

  1. Welke inzichten pas je vandaag nog steeds toe?

Ik heb een goede aanpak gevonden voor mijn evaluatiegesprekken. Verder doe ik veel meer aan coaching dan vroeger.

 

  1. Wat is de ultieme tip die je andere managers zou meegeven?

Blijf jezelf bijscholen.

 

  1. Aan wie zou je de cursus aanraden?

Aan elke manager. Voor je het weet heb je de smaak te pakken. Momenteel volg ik ook nog de Mini-MBA bij NCOI Learning. Deze cursus is iets breder en gaat niet alleen over management, maar ook over bedrijfsvoering, financiën, strategie, … Razend interessant!

 

Meer weten?

Als ervaren manager vraagt u zich misschien af hoe u een volgende stap kunt zetten in uw ontwikkeling. U staat dagelijks in de praktijk en u doorliep ongetwijfeld al een hele reeks opleidingen. U kunt zeker nog groeien in een omgeving die verder bouwt op die concrete ervaringen. Onze opleiding Management Development Program biedt dit kader.

Avatar foto

Auteur

Eline Swolfs is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Business Management en van Fiscaal Informatief. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen op en vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen die beantwoorden aan de leerbehoeften van professionals vandaag.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect