Investeer in jezelf en scherp je management skills aan

Investeer in jezelf en scherp je management skills aan
In de mini-MBA krijg je een mooi overzicht op de werking van een organisatie. Een aangename, erg interactieve en leerrijke opleiding.

Je bent in een managementfunctie gerold, zonder ervoor opgeleid te zijn? Dan is deze mini-MBA iets voor jou. In 10 modules krijg je de business essentials mee: strategie, financiën, HR, logistiek … Gebracht door gedreven lesgevers die met beide benen in het bedrijfsleven staan. Op de eerste dag al denk je na over de business case die je op het einde van de mini-MBA zal presenteren aan je collega-cursisten.

Walter Gijs, ervaren lesgever van de modules Leiderschap & Organisatie en Project- & Changemanagement, neemt ook de coördinatie van de cursus op zich samen met collega-lesgevers Ludo Lambrechts en Geert Van Hees. “De grote troef van deze mini-MBA is dat je in relatief korte tijd een mooi overzicht krijgt op de werking van een organisatie. Hierbij maken we gebruik van state of the art onderzoek en sluiten we maximaal aan bij de praktijk. Naast organisatie en structuur hebben we zeker ook aandacht voor de menselijke factor in de module leiderschap. We brengen het zo aangenaam mogelijk, heel interactief en er is zeker ruimte voor humor. Dan neem je de informatie beter op.

Vliegende start voor je eigen business case

De business case loopt als een rode draad door de opleiding. Walter: “Op dag 1 nodigen we je uit een onderwerp te kiezen. Dat is liefst een concreet verbeterproject voor jouw bedrijf. Daar dien je minimum 2 van de 7 modules in mee te nemen. Graag ook eentje dat niet tot je comfortzone behoort. Ben je een finance man of vrouw, dan kan je bv. HR in je case verwerken. Onze tip is: ga liever voor een kleiner project waarmee je impact kan maken. Om van het basisidee te evolueren naar een concreet project komen de skills van de module Project- & Changemanagement van pas. We begeleiden je om je case te structureren onder andere volgens het SMART- model. Zo heb je het framework in handen om een vliegende start te maken.”

Manager én leider

Ook leiderschap komt aan bod in de mini-MBA. Walter: “Bij management ligt de focus op de orde en vorm van de organisatie. Nu is de laatste jaren de belangstelling voor de menselijke kant toegenomen. Die laat zich niet in hokjes stoppen als orde en vorm. Tijdens de module Leiderschap & organisatie grasduinen we in de menselijke psychologie. Hoe overtuig je mensen? Hoe kan je ze motiveren? Hoe krijg je volgers? We bieden een aantal lenzen aan van leiderschap doorheen de tijd: altijd goed je klassiekers te kennen. Verder komen deze zaken aan bod: hoe kan je een wij-gevoel creëren, hoe pak je co-creatie aan en belangrijk: hoe geef je leiding aan jezelf?”

Leren van elkaar en netwerken

Omdat de deelnemers aan de mini-MBA uit allerlei functies en bedrijfstakken komen, vormen ze een heterogene groep. Walter: “Interessant om zien waar andere bedrijven mee worstelen, je staat zeker niet alleen met mogelijke problemen. De divers samengestelde groep geeft ook volop kans tot netwerken. Uit de reacties blijkt dat cursisten veel opsteken van elkaar.” En worden sommige business cases ook echt uitgevoerd? Walter: “Zeker, soms krijgen we achteraf een mailtje: mijn project is aanvaard door het directiecomité! Dat is mooi. Al is het proces dat je doormaakt en het feit dat je aan de slag gaat met de theorie, soms belangrijker dan het al of niet realiseren van je business case.”

Zin in meer?

Wil je je management skills en inzichten aanscherpen? Schrijf je dan nu in voor de Mini MBA Business Essentials voor Management Talent.
In 10 dagen tijd leer je wat je écht moet kunnen en weten om een succesvolle manager te zijn!

Biografie

Walter Gijs is senior trainer voor NCOI Learning, managing director van Sparring en partner bij Motmans en partners. Walter kan terugblikken op een rijke ervaring als manager en als human resources directeur. Het ontwikkelen van menselijk potentieel en van de kracht van mensen voor een organisatie bepalen zijn aanpak als trainer.

Avatar foto

Auteur

Hans Bergen is productmanager voor opleidingen in Marketing, IT en Business Management. Hij volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in de vakgebieden op en vertaalt ze naar hands-on opleidingen in lijn met de leerbehoeften van professionals.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect