Isabel’s Picks of the Month – September 2016

Isabel’s Picks of the Month brengt u elke maand een portie inspiratie. ‘Bookmark’ deze reeks en ontdek wat haar inspireert, fascineert en amuseert. Isabel De Clercq is trendcatcher, firestarter en keynote speaker. Wat haar bezig houdt? De spannende wisselwerking tussen mensen, merken, sociale interactie en organisatieveranderingen. 

 

James Bond en Enterprise Social Networks

A licence to kill. De openingswoorden van een geweldige blogpost over drie manieren om Enterprise Social Networks vakkundig de nek om te wringen. De auteur van de blogpost? Venkataraman Ramachandran. Ja, het klopt. Dat bekt niet zo makkelijk. Maar schrijven kan hij als de beste! Een sympathiek ogende man met bovendien fijne muziek op zijn tijdlijn op Facebook.

 

video

 

Eén zin die me opviel in zijn blogpost over hoe collaboration soms in de kiem gesmoord wordt:

“Sure, Enterprise Collaboration can save us from unnecessary Email ping-pong. But to say that Enterprise Collaboration is all about killing email is like saying Yoga is all about reducing weight.”

Wat een grappige vergelijking. Wat een mooie zin. Ik werd er gelukkig van. Ik wou dat ik hem zelf geschreven had. Hier vindt u de volledige blogpost.

 

Digital Workforce Skills

Sterke visuals verleiden. Trekken de aandacht van de lezer. Deze vond ik op de Twitter-account van het World Economic Forum: “Acht vaardigheden die we onze kinderen moeten aanleren”. Ik verspreidde verder op Twitter “8 Skills to teach to our children. And to our Digital Workforce.” Hoe zit het met die van u?

schema

De visual maakt deel uit van een blogpost. Lees hem hier.

 

Digital Literacy

andrew-mcallisterWelke soft skills en mindset hebben we nodig om als Digital Worker morgen nog mee te zijn? Een vraag die me intrigeert. Volgende elementen komen dan op in mijn hoofd: ‘being a reflective practitioner, having a playful attitude towards technology, building a digital identity, developing self-management skills, …’ In de volgende blogpost van deze Canadese professor vond ik een korte video met een duidelijk antwoord op de vraag: what is digital literacy?

 

 

 

 

 

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect