Kenniswerkers overleven door learning agility

Slechts 6,6 % van de Belgische bedrijven zegt dat hun organisatie sociale netwerken inzet en aanbiedt als leermiddel*. Een gemiste kans voor L&D, want actieve deelname aan sociale netwerken zorgt voor wendbare en competitieve kenniswerkers.

 

Griekenland, Spanje, de tanende suprematie van het Westen,… Het nieuws drukt ons elke dag met de neus op de feiten: werk en welvaart blijken kwetsbaar. Activiteiten die niet ‘core’ zijn, worden uitbesteed. Doorgedreven automatisering verdrijft jobs. Organisaties die willen overleven in het Westen moeten dan ook zwaar inzetten op kenniswerk. Die kenniswerkers gaan elke dag aan de slag met steeds meer en steeds nieuwe informatie. Welke houding en vaardigheden hebben zij dan nodig om te overleven?

1. Netwerken = leer-netwerken
Kenniswerkers omringen zich met andere mensen van wie ze kunnen en willen leren. Ze maken deel uit van netwerken: leer-netwerken die de grenzen van hun departement, hun business unit, hun bedrijf en zelfs hun land overschrijden. Ze beseffen immers dat ze als geïsoleerd individu niet meer alle kennis in pacht kunnen en moeten hebben.

2. Seek – Sense  Share
Kenniswerkers gaan op een bewuste manier om met informatie.

Stap 1 – SEEK:
ze gaan er actief naar op zoek.

Stap 2 – SENSE:
ze gaan er kritisch mee om, filteren de informatie, leggen zelf nieuwe linken en voegen er op die manier betekenis aan toe.

Stap 3 – SHARE:
ze zijn bereid die opgedane kennis op hun beurt weer te delen met anderen.

 

De actieve deelname van kenniswerkers aan sociale netwerken houdt hun vermogen en bereidheid om te leren – Learning Agilitybijzonder scherp. Om hun werk goed te kunnen doen en meerwaarde te creëren, moeten ze elke dag op zoek naar nieuwe informatie en gaan ze interactie met anderen aan. Anderen die op hun beurt weer nieuwe inzichten geven. Sociale netwerken zijn dus het ideale middel om kenniswerkers ‘learning agile’ te houden.

Dit is dan ook een gouden tip voor alle L&D professionals: stimuleer de kenniswerkers in je organisatie om deel uit te maken van leer-netwerken. En garandeer op deze manier dat je organisatie ‘learning agile’ wordt én blijft.

 

Wil je meer lezen over Learning Agility en de rol van het internet hierbij?
Lees dan zeker het boek van de Britse auteur Euan Semple:
Organizations don’t tweet… People do.

Being able to learn from each other is the best way to keep up with the latest information.” (p.30)

We are learning all the time – we have always been – but the Internet and social tools speed up the process.” (p.32)

Being willing to learn in public is a sign of strength and collective, informal learning builds stronger and more effective business.” (p. 38)

 

 

* Kluwer Learning Indicator 2011

 

 

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect