Leidinggeven? Begin er niet aan zonder zelfinzicht!

by Gude Verhaert

Voor de meeste mensen is leidinggeven geen aangeboren talent. Maar je kan management- en leidinggevende vaardigheden wel degelijk aanleren en verfijnen. Stijn Van Der Heyden en Kevin Weygaerts volgden het 5-daagse Management Skills Program. Hoe kregen zij leidinggeven beter onder de knie en wat waren hun uitdagingen?

 

Efficiënt leiderschap begint met zelfinzicht

“Deze managementopleiding heeft mij echt de ogen geopend. Inzicht in je eigen leiderschapsstijl krijgen, dat is de eerste stap om een goede manager te kunnen worden. Dat zegt men altijd, maar het klopt echt. Aan de hand van het Insight-model ontdekte ik welk type leider ik ben en hoe ik dan op een daadkrachtige manier met mijn team kan samenwerken. Zeer nuttig om te weten, want daarna zie je bepaalde dingen in een ander perspectief”, vertelt Stijn Van Der Heyden, Financieel Facilitair Directeur bij Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw. “Nu ga ik helemaal anders om met feedback van collega’s. In plaats van meteen in de verdediging te gaan, neem ik de tijd om echt te luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Het is een klassieker, maar ik bedank hen ook voor de feedback, want elke opmerking aanschouw ik nu als constructieve feedback. En wat zie je: doordat men zich gehoord voelt, krijg je een gesprek en ebt het verzet tegen een nieuwe beslissing meestal weg. ”

 

Inzicht in je eigen leiderschapsstijl krijgen is de eerste stap naar het worden van een goede manager.

Stijn Van Der Heyden

 

“Daarnaast is het cruciaal om verschillende soorten persoonlijkheden te herkennen”, voegt Kevin Weygaerts, Development Lab Manager bij Network Solutions, toe. “Als je beter kan inschatten met welke verschillende types mensen je samenwerkt of rond tafel zit, dan kan je efficiënter met elke persoon communiceren. Je beseft dat bepaalde mensen meer toelichting of achtergrond nodig hebben vooraleer ze het eens zijn met jouw idee. En het helpt je ook om misverstanden te vermijden. Zo houd ik nu meer rekening met de gevoeligheden van de persoon die ik tegenover mij heb als ik hen probeer te overtuigen. De juiste toon zetten zodat wat je zegt goed aankomt, kan echt wel het verschil maken in een gesprek of onderhandeling.”

 

Met beide voeten in de realiteit

Naast het aanreiken van algemene theoretische denkkaders rond efficiënt leiderschap, krijgen cursisten ook een individueel project dat ze na de opleiding in hun organisatie kunnen uitrollen. Kevin Weygaerts koos ervoor om aan zijn presentatietechnieken te werken. “Het gebeurt regelmatig dat ik presentaties over technische onderwerpen aan managers geef die technisch niet zo onderlegd zijn. Dat is niet altijd eenvoudig. Doordat deze keer mijn publiek – mijn medecursisten – geen enkele voorkennis van onze producten had, heb ik kunnen oefenen om de boodschap zo helder en bevattelijk mogelijk te brengen. De opdracht was dan ook om niet te praten vanuit mijn expertise, maar wel vanuit de voorkennis en verwachtingen van mijn publiek. Het programma was een leerrijke ervaring: ik heb ondertussen de theorie in de praktijk kunnen brengen en het zorgt voor tastbare resultaten op de werkvloer. Ik voel dat ik bepaalde technieken onder de knie heb en ik weet hoe ik het beter kan aanpakken.”

 

Persoonlijkheden herkennen helpt je om efficiënt te communiceren.

Kevin Weygaert

 

First things first

De aangereikte tips waarmee je je tijd zo efficiënt mogelijk kan beheren en je focus te midden van talloze mails en berichten kan blijven richten op wat er echt toe doet werpen ook hun vruchten af. “Als ik mijn huidige manier van werken vergelijk met die van voor de opleiding, dan merk ik dat ik vandaag tijdsblokken voor essentiële zaken consequent inplan. Wekelijkse overlegmomenten met m’n team en evaluatiegesprekken stel ik niet langer uit”, vertelt Stijn Van Der Heyden.

Time management kan ook betekenen dat je minder van de ene taak naar de andere switcht. Kevin Weygaerts verduidelijkt: “Ik had de neiging om me op veel taken tegelijkertijd te focussen. Met als gevolg dat ik me net minder kon focussen. Hoewel ik wist dat dit niet de juiste aanpak was, had ik deze opleiding nodig om mijn werkmethode te wijzigen. Door mijn aandacht niet langer continu te verdelen, kan ik niet alleen efficiënter maar ook nauwkeuriger werken. Die gewonnen kostbare tijd kan ik nu in andere projecten steken.”

 

Leiders leren van leiders

Voor Stijn Van Der Heyden maakte de interactie met collega-leidinggevenden de opleiding compleet. “De inspirerende locatie zorgde voor een open sfeer en creëerde een gevoel van vertrouwen. Dat maakte dat we alles uit de workshops konden halen én uit mekaar. Boeiend om te zien hoe we op basis van de opdrachten die we kregen, met elkaar in discussie traden en spontaan ervaringen uitwisselden, zeker tijdens de avond van de overnachting. Door je in de situatie van de andere in te leven, maar tegelijk je neutraliteit als buitenstaander te behouden, ontstaat er een boeiende dialoog. Je stelt vast dat de uitdagingen van leidinggeven in de verschillende sectoren vrij parallel lopen. En vooral dat je heel wat van elkaar kan opsteken.”

 

Zin in meer? 
 Wil je ook je leiderschaps- en managementskills aanscherpen? Ben je op zoek naar de ideale mix tussen theorie en praktijk? Bekijk dan zeker het Management Skills Program.

 

Stijn Van Der Heyden werkt als Financieel Facilitair Directeur bij het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw.

Kevin Weygaerts is werkzaam bij Network Solutions als Development Lab Manager.

Lees ook