Neem een vliegende start in management en leiderschap

"De mini-MBA van NCOI Learning is tegelijk volledig en compact." Ludo Lambrechts, docent en coördinator van de mini-MBA over de 10-daagse opleiding.

Sta je een aantal jaren in de praktijk en wil je je beter inwerken op het vlak van management? Dan is de mini-MBA van NCOI Learning iets voor jou. Tijdens 10 opleidingsdagen krijg je de business essentials mee: strategie, financiën, HR, logistiek … Voor elke module is er een gedreven lesgever met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Je gaat vanaf dag 1 ook zelf aan de slag met je eigen business case die je op het einde van de rit presenteert.

Niet opgeleid voor een managementfunctie, maar er toch ingerold of ambities in die richting? Scherp dan je managementskills aan via deze mini-MBA
Ludo Lambrechts

Ludo Lambrechts die instaat voor de module Financiën en ook de coördinatie van de mini-MBA voor zijn rekening neemt, zegt hierover: “MBA-opleidingen heb je in vele maten, gewichten en prijsklassen. Van One day MBA tot opleidingen die lopen over 1 tot 2 jaar. De mini-MBA van NCOI Learning is tegelijk volledig en compact. Hij brengt je de business essentials bij in 10 opleidingsdagen die lopen over een twaalftal weken. A rato van 1 dag per week, komt er elke lesdag een andere module aan bod: strategie, marketing & sales, financieel management, HR, leiderschap & organisatie, logistiek & supplychain, project & change management. De rode draad die doorheen deze mini-MBA loopt, is de business case die je op het einde van de cursus zal presenteren aan je collega-deelnemers.”

Managementskills aanscherpen

Voor wie is deze mini-MBA bedoeld? Ludo: “Iedereen die interesse heeft in management en die zijn praktijkervaring en competenties wil toetsen aan modellen en ervaringen van lesgevers en andere deelnemers. Het kan ook zijn dat je niet opgeleid bent voor een managementfunctie – stel dat je ingenieur bent bv. – maar dat je er wel gaandeweg in terechtkwam en jezelf wil bijscholen op dat vlak.”

Investering in jezelf

Het vraagt een zeker engagement? Ludo: “Deze cursus zal natuurlijk gedurende die 12 of 13 weken een hap van je aandacht en tijd vragen, ook buiten de opleidingsdagen. En er gaat natuurlijk ook werk kruipen in de business case. Bekijk het als een investering in jezelf, een project waar je gedurende vele jaren de baten van gaat plukken.”

Gezonde mix van theorie en praktijk

Ligt de focus meer op theorie? Ludo: “Het is een continue mix. De docenten staan met beide voeten in de praktijk en hebben ruime ervaring met lesgeven. Als deelnemer volg je de theoretische lessen die doordrongen zijn van praktijkvoorbeelden en ook in je business case lopen beide door elkaar.”

De rode draad: je eigen business case

Vertel eens wat meer over de business case. “Op de eerste dag al vragen we je na te denken waarover je je business case wil maken, gelinkt aan je eigen professionele werkelijkheid. We vragen je er minstens 2 van de 7 modules in te verwerken, bij voorkeur buiten je comfortzone. Ben je een Sales Manager, kies dan niet voor marketing & sales. Nadat de coördinator zijn fiat gegeven heeft, formuleer je je doelen in het SMART-model. Ten tweede vragen we je project te faseren in een plan van aanpak. In de loop van de opleiding kan je intekenen voor een coaching moment: waar sta je? Hoe loopt het? Dat coaching moment is iets waar iedereen dankbaar gebruik van maakt.”

De apotheose: de presentatie van je business case

“Klopt! In zowat 20 minuten krijg je de kans je project live – en volledig coronaproof – voor te stellen aan de collega-deelnemers, zo realistisch mogelijk, compleet met vragenronde en argumentatie. Bekijk het alsof het een presentatie is voor de raad van bestuur van je bedrijf of dat je een comité van investeerders wil overtuigen om jouw project te steunen.”

Dit zeggen deelnemers die de mini-MBA volgden:

  • “Goed evenwicht tussen theorie en praktijk, op korte termijn leer je de essentie.”
  • “De ervaren lesgevers wisten waar ze het over hadden en konden ons een hele dag boeien.”
  • “Ook veel geleerd van de andere deelnemers met gedeelde interesse: heel verrijkend.”

Zin in meer?

Wil je je management skills en inzichten aanscherpen? Schrijf je dan nu in voor de Mini MBA Business Essentials voor Management Talent.

Interesse in andere artikels over business en people management? Klik dan hier.

Biografie

Oprichter en directeur van het financieel adviesbureau BULCO en extern bedrijfsadviseur bij het VIZO. Ludo Lambrechts is ook gastprofessor en was oprichter en programmadirecteur Master in International Business bij HUB. Tevens doceert hij in Nederland bij De Baak-VNO-NCW. Vanuit zijn ruime ervaring met zowel de praktijk als het lesgeven, slaagt Ludo erin complexe financiële bedrijfskennis toegankelijk te maken en vlot aan te leren.

Avatar foto

Auteur

Eline Swolfs is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Business Management en van Fiscaal Informatief. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen op en vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen die beantwoorden aan de leerbehoeften van professionals vandaag.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect