People Management in 9 vragen

Steven Van Mol is office manager bij de Nationale Loterij. Sinds kort leidt hij er een team van negen mensen. Omdat deze functie heel wat nieuwe verantwoordelijkheden met zich meebrengt, volgde hij vorig jaar de opleiding People Management. We schotelen hem negen vragen voor.

 

1          Hoe heb je het People Management programma leren kennen?

Ik heb al opleidingen gevolgd bij Kluwer Opleidingen, dus ik ben wel vertrouwd met de opleidingen van Kluwer.

 

2          Waarom heb je je ingeschreven?

Bij de Nationale Loterij wordt het volgen van opleidingen erg gestimuleerd. Zeker als je een leidinggevende functie hebt.

 

3          Wat waren de verwachtingen?

Ik hoopte vooral op een houvast. Een theoretische structuur die me helpt bij het nemen van beslissingen en waarop ik mijn manier van werken kon stoelen.

 

4          En werden die verwachtingen ingelost?

Volledig. Ik vond trouwens ook dat de informatie op de website en in folders een zeer goed beeld van de opleiding geven. Je weet waaraan je je kan verwachten.

 

5          Wat vond je sterk aan de cursus?

Zonder een slijmbal te willen zijn: de lesgever. Die man komt uit het bedrijfsleven en heeft al heel wat kilometers op de teller, zowel in binnen- als buitenland. Hij is erg gepassioneerd, vertelt zeer boeiend en hecht veel belang aan interactie.

 

6          Ben je een andere manager geworden?

Ik twijfel minder aan m’n kunnen dan vroeger. Ik sta steviger in m’n schoenen.

 

7          Welke inzichten pas je vandaag nog steeds toe?

Dé manier om leiding te geven bestaat niet. Iedereen vult dat voor zichzelf in. Ik probeer al m’n collega’s persoonlijk te benaderen.

 

8          Wat is de ultieme tip die je andere managers zou meegeven?

Alles is voor verbetering vatbaar. Zelfs wat je als normaal en vanzelfsprekend beschouwd. Het volgen van een cursus opent je de ogen. Niet alleen omwille van de inhoud, maar ook omdat je ervaringen en invalshoeken uitwisselt met je medecursisten.

 

9          Aan wie zou je de cursus aanraden?

De opleiding People Management is een vrij algemene cursus die je de nodige bagage geeft om met mensen samen te werken. Wie leiding geeft en nog wat onzeker is over z’n aanpak, keert zelfzeker terug naar de werkvloer.

 

Zin in meer?

Wilt u zelf graag sterker staan als manager? Volg dan de opleiding ‘Peoplemanagement: basisopleiding werken met mensen’.

Op zoek naar een Peoplemanagement opleiding voor verschillende personen binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met learning consultant Koen Dierckx.

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect