Remote management: hoe leiding geven op afstand?

Het moderne kantoor is flexibel: collega’s werken soms van thuis, in andere vestigingen en zijn niet altijd aanwezig. Het ‘remote’ managen van zo’n team eist een specifieke aanpak. Door de fysieke afwezigheid van het team, moeten managers anders communiceren en het werk praktischer organiseren.

 

Communiceer met je team

Communicatie is essentieel voor remote management. Check in het begin en op het einde van de werkdag hoe het gaat met je team, zelfs al heb je niets belangrijks te melden. Op die manier weten jij en je team wat er die dag op het programma staat en wat er is gebeurd.

Laat teamleden ook weten waar je bent: geef hen je dagschema zodat ze weten wanneer je beschikbaar bent en leg hen uit wat ze moeten doen in een noodgeval. Dat maakt het voor hen makkelijker om vragen te stellen of advies te vragen.

 

Een team op afstand is niet noodzakelijk minder efficiënt dan een team op je eigen werkvloer.

 

Organiseer het werk

Een team op afstand is niet noodzakelijk minder efficiënt dan een team op je eigen werkvloer. Een goed georganiseerd team op afstand kan beter werk leveren dan een doorsnee team op je eigen werkvloer. Maar je geeft best gedetailleerde, geschreven instructies voor elke taak, zo kan een team terugvallen op de notities wanneer je niet beschikbaar bent. Niet onbelangrijk: gedeelde agenda’s zijn cruciaal om vergaderingen in te plannen.

 

Teambuilding

Teams op afstand raken makkelijk geïsoleerd van de andere collega’s, zeker als verschillende personen uit het team van thuis of vanuit hun eigen kantoor werken. Je kunt het risico op isolatie verkleinen door chatrooms te voorzien en je team aan te moedigen om ze te gebruiken. Een moment waarop je team fysiek samenkomt is sowieso noodzakelijk.

 

Schep vertrouwen

Teamleden en hun manager moeten elkaar vertrouwen. Je mag een team niet onnodig micromanagen, want collega’s zullen minder effectief werken als ze te veel tijd verspillen aan uitgebreide verslagen of updates. Excessief monitoren zal teamleden het gevoel geven dat je hen niet vertrouwt en dat verlaagt de productiviteit. Je kunt het vertrouwen van je team winnen door snel te reageren op hun problemen, je beloftes te houden, beschikbaar te zijn wanneer ze jou nodig hebben en de taken af te maken waarvoor je je hebt geëngageerd.

 

Zin in meer? Leid je ook je team van op afstand? Sabine Tobback geeft praktische technieken en tips om je team nog beter te managen. Schrijf je hier in voor de opleiding Leidinggeven op afstand.

Bron: Chron.com

Avatar foto

Auteur

Eline Swolfs is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Business Management en van Fiscaal Informatief. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen op en vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen die beantwoorden aan de leerbehoeften van professionals vandaag.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect