‘Wendbaar zijn is geen keuze, maar een must’

Digipolis Antwerpen werkt met dynamische teams in een ‘fluïde’ bedrijfsomgeving. “Omdat we geen andere keuze hebben dan wendbaar zijn”, zegt ceo Peter Crombecq.

Organisational agility, de fluïde bedrijfsomgeving, dynamische teams… Bij Digipolis Antwerpen, leverancier van IT-diensten aan onder andere Stad Antwerpen en het Antwerpse OCMW, zijn het geen holle woorden. Sinds drie jaar maakt ceo Peter Crombecq er elke dag werk van.

“We kunnen niet anders. In de IT-sector gaat het zo snel dat je als bedrijf wel wendbaar moet zijn. Vroeger was IT-technologie in de handen van de bedrijven en de universiteiten. Als gevolg van de opkomst van de tablet en de smartphone ligt het machtscentrum nu bij de consument. Zijn wil is wet. Wie zich niet aanpast, gaat achteruit”, klinkt het.

 

Functiebeschrijving als paraplu
Om snel en efficiënt op de ‘onstandvastige’ consument te kunnen reageren, heeft Peter Crombecq Het Nieuwe Werken geïntroduceerd bij Digipolis Antwerpen, maar wel op zijn manier. “Het Nieuwe Werken is voor mij geen einddoel, maar een middel om onze bedrijfsdoelstellingen te halen.”

Het Nieuwe Werken vertaalt zich bij Digipolis Antwerpen in een fluïde organisatie waar veel – maar niet alles – beweegt. “Als we rekruteren, doen we dat niet altijd aan de hand van een functiebeschrijving. Dat is toch maar een paraplu waar mensen onder schuilen. Wij leggen de competenties van een kandidaat naast het werk dat op de plank ligt. Is er een match, dan is er een mogelijkheid tot samenwerking”, aldus de ceo.

 

Geen roestige teams
Ook op de werkvloer gaat het er net iets ‘losser’ aan toe dan bij vele andere bedrijven. Bij Digipolis Antwerpen krijgen teams en hun expertise niet de kans om vast te roesten. Ze worden er multidisciplinair samengesteld in functie van de projecten die afgewerkt moeten worden.

“Vroeger was een team een verzameling mensen met allemaal dezelfde specialisatie. Die zaten jarenlang in hetzelfde kantoor, in hun hokje. Wij hebben die hokjes weggehaald, letterlijk. Er zijn hier de voorbije jaren best wat muren gesloopt”, vertelt Peter Crombecq.

Het resultaat is dat teams bij Digipolis Antwerpen – bij wijze van spreken – à la minute worden samengesteld, in functie van de bedrijfsnoden en -doelstellingen. “IT’ers werken gedurende een periode intensief samen met marketeers, medewerkers van infrastructuur worden meegezogen in ontwikkelingsprojecten… Daar was vroeger geen sprake van.”

 

Expertise waar ze nodig is
Dynamische teams zouden zo niet heten als er van tijd tot tijd geen vers bloed in de rangen kwam. “Het kan perfect dat iemand drie weken lang een team versterkt en als zijn rol is uitgespeeld in een ander team terechtkomt. Zo is het een komen en gaan van expertise en competenties op basis van waar ze het meest nodig zijn”, zegt Peter Crombecq.

Omdat Digipolis veel getalenteerde mensen in huis heeft, maar de perfectie niet bestaat, wordt altijd geprobeerd het best mogelijke team voor een opdracht samen te stellen.

“We gaan niet zover dat mensen helemaal vrij mogen kiezen aan welke opdracht ze werken – uiteindelijk moeten er nog altijd doelstellingen worden gehaald –, maar binnen de teams kunnen taken en rollen wel verdeeld worden. Dat zie ik als een stukje jobcrafting waardoor iedereen zijn talenten optimaal kan laten renderen.”

 

In volle verandering
Het is niet zo dat heel Digipolis Antwerpen bevolkt wordt door dynamische teams. “Het werk moet daar geschikt voor zijn. Bovendien hebben sommige werknemers daar misschien helemaal geen zin in”, meent Peter Crombecq.

“Een callcenter met goede medewerkers heeft helemaal geen dynamische teams nodig. En voor sommige functies gebruiken we nog altijd functiebeschrijvingen. Om maar te zeggen dat onze organisatie volop verandert, maar niet overal even snel. Dat hoeft ook niet. Vaak is het een kwestie van het goede evenwicht te vinden tussen wat al is en wat moet komen.”

 

 

Peter Crombecq is ceo van Digipolis Antwerpen.

 

Meer weten over Organisational agility?
Isabel De Clercq, learning solutions consultant, vertelt in deze SlideShare-presentatie hoe ze aankijkt tegen Organisational agility.

 

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect