Word een (nog) betere manager in 8 stappen

by Tomek Joos

Hoe word ik een betere manager? Hoe kan ik zowel mezelf als mijn team naar een hoger niveau tillen? Vragen die u zich wellicht al gesteld hebt, zelfs als ervaren manager. Trainer Frans Van Rooij ging op zoek naar een geschikte methode en stelde voor Kluwer Opleidingen een intensief management development programma samen, gebaseerd op de methode van Stephen Covey.

Als ervaren manager kunt u nog groeien in een lerende omgeving die verder bouwt op uw waarden, kwaliteiten en ervaring. Met het Management Development Program krijgt u een persoonlijk kompas in handen en zet u concrete stappen naar een beter toekomst.

 

7-09-2016 10-02-13

Tijdens de eerste trainingsdag wordt ingespeeld op de eerste drie punten van Stephen Covey’s methode:

  • Proactiviteit (1) en doelgerichtheid (2). Een van de eerste vragen van de dag luidt: Wat is uw droom: waar staat u binnen 25 jaar? We hebben het over het belang van plannen op de lange termijn, en laten de deelnemende managers samen, onder begeleiding van een expert, vooruitdenken. Uiteraard zonder daarbij de huidige kwaliteiten en ervaringen uit het oog te verliezen.
  • Prioriteiten (3). Eens de verschillende doelstellingen bepaald zijn, maken de deelnemers een eigen ontwikkelplan op.

De volgende dag ligt de nadruk vooral op de ontwikkeling als team.

  • Denk win-win (4). In een wereld van constante verandering, waarin verwachtingen enkel stijgen, moet je op elkaar kunnen rekenen. Help anderen als je zelf ook vooruit wilt.
  • Eerst begrijpen, dan begrepen worden (5). Met behulp van een stellingenspel worden meningen duidelijk naar boven gebracht en tast ieder zijn eigen overtuigingskracht af. Verder komen ook adviesstijlen en omgaan met weerstand aan bod.
  • Synergie (6). De tweede dag wordt afgesloten met het voorstellen van de eigen organisatieplannen. Ze worden getoetst op scherpte en focus.

Op de derde dag brengen we de organisatorische en persoonlijke visie samen. Het gebruik van dashboards komt aan bod en het effectiever en efficiënter organiseren van de eigen werkzaamheden krijgt invulling (7).

Frans Van Rooij

“Na afloop van deze 3-daagse opleiding zien we resultaat op twee vlakken: u wordt beter in uw eigen functioneren én de organisatie profiteert van u als een betere manager. U ontwikkelt de basis voor een persoonlijk meesterschap, adviseert betere strategische beslissingen en begrijpt bedrijfsgebeurtenissen in een ruimere context”, zegt Frans Van Rooij, trainer/consultant bij Kluwer Opleidingen.

 

Enkele deelnemers aan het woord (8):

“Zeer verrijkende opleiding, mooie toegevoegde waarde op zowel bedrijfslevel als persoonlijk vlak!”
Roel Fierens – HR Coördinator FBZ – FSE Constructive KDV – AF

“Voor mij was deze 3-daagse training een enorme verrijking. Iedereen had op zijn manier zijn positieve inbreng. Ik heb een aantal zeer waardevolle dingen kunnen meenemen.”
Heidi Marchal, directeur Het Roer

“Frans bleek een uitstekende ‘down-to-earth’ coach die ons prachtige stenen aanreikte. De deelnemers waren voor mij het cement en de handen voor het bouwen van deze nieuwe pijler onder mijn professie. Samen tilden wij deze opleiding tot een heel erg hoog niveau!”
Johan Vanhoutte, Wave Health Club

 

Wilt u een (nog) betere manager worden? Schrijf hier in voor het Management Development Program.

Lees ook