Kennis als basisgrondstof voor oneindige groei

by NCOI Learning Team

De basisgrondstof van de vorige industriële revolutie was olie, die van de huidige – de digitale revolutie – is kennis. En in tegenstelling tot olie, is kennis oneindig. Dat gegeven zet de hele economie op zijn kop. Thierry Geerts, directeur van Google in België, stelde op het Wolters Kluwer Expert Community Event in Living Tomorrow: “Voor het eerst leven we in een economie waar we onszelf kunnen verrijken door iets te delen. Door die kennisdeling kunnen we samen tot nieuwe inzichten komen, die elk van ons nog eens een stap vooruit brengen”.

Kennis delen om samen tot nieuwe inzichten te komen was precies het doel van ons eerste Expert Community Event. Wolters Kluwer bracht Thierry Geerts (Google), Saskia Mermans (KBC, IBJ), Adrien van den Branden (Incubateur avocats.be, lawiscode.be), Gregory Lewkowicz (ULB) en Hans Suijkerbuijk (Wolters Kluwer) samen om na te denken over onze digitale toekomst. Hoe zullen we op termijn kennis delen en verwerven? Hoe ziet de schoolcarrière van onze (klein)kinderen eruit en hoe stappen ze het bedrijfsleven in? Moeten we permanente vorming niet gaan heruitvinden? Welke noden hebben onze klanten in een wereld van e-commerce? Is straks alles – ook diensten – online te koop?

“Bij Wolters Kluwer denken we hard na over zulke vragen”, zegt managing director Paul De Ridder. “We slagen er bovendien ook in om de opportuniteiten van digitalisering te identificeren. Daarnaast hebben we al enkele krachtige digitale oplossingen ontworpen. Maar om helemaal ‘future-proof’ te kunnen zijn, zullen we moeten samenwerken, cocreëren. En dat is precies wat we met de Expert Community willen doen.”

 

Meer weten? 

Lees ook