De voordelen van management accounting

De voordelen van management accounting
Management accounting focust op prognoses en langetermijnplanning, met een schat aan financiële en statistische informatie. Vast nuttig voor jouw bedrijf!

Elk bedrijf, groot of klein, kan de voordelen plukken van management accounting. Deze tak van accounting staat namelijk in voor de financiële informatie die het management nodig heeft om doordachte beslissingen te maken over bijvoorbeeld producten, met behulp van winstmarges en marktontwikkelingen.

Wat houdt management accounting precies in?

In deze specifieke specialisatie van boekhouden gaat het om meer dan alleen de cijfers en de resultaten. De focus ligt op prognoses en langetermijnplanning. Een management accountant levert dus een schat aan financiële en statistische informatie, vaak met de hulp van krachtige softwareprogramma’s.

Het management beschikt dan over de nodige informatie om bijvoorbeeld de prijs van een product te bepalen. Ook bij het bepalen van de levenscyclus en de uitvoerbaarheid van een nieuw product komt deze vorm van accounting van pas.

De voordelen van management accounting

1. Producten beoordelen

Als je je productassortiment wil optimaliseren, kan een management accountant je inzicht bieden in alle financiële en bedrijfskritische statistieken. Zo maak je een gegronde beslissing over welke producten winstgevend zijn en welke niet, en hoe je dat kunt verhelpen. Bovendien krijg je waardevolle meetgegevens voorgeschoteld om te begrijpen hoe eerdere beslissingen de winstgevendheid van een bepaald product hebben beïnvloed.

2. Nieuwe producten lanceren

Bij de lancering van nieuwe producten is management accounting nóg waardevoller. Het kan ondersteuning bieden in elke fase, van de eerste planning tot en met de uitvoering, met behulp van gedetailleerde overzichten van de productiemogelijkheden, of accurate schetsen van de gehele markt. Deze informatie is cruciaal om de verkoopprijs van een product te bepalen, welke hoeveelheden te produceren, en zelfs om te overwegen of er extra personeel ingezet moet worden.

3. Personeelsbeleid beheren

Personeelsbeleid is een ander gebied waarop management accounting van grote waarde kan zijn. Beslissingen over het aannemen van nieuw personeel en het bepalen van salarissen zijn geen sinecure. Een management accountant helpt je de juiste keuzes te maken, aan de hand van exacte bedragen die je aan personeel mag besteden, en de winst die je kan verwachten na het investeren in extra personeel. Het is ook van belang om de juiste balans te vinden tussen wat je in huis doet en wat je uitbesteedt.

Hoe introduceer je management accounting in je bedrijf?

Er zijn een aantal manieren om management accounting in je bedrijf te introduceren of uit te breiden. Welke je kiest, hangt af van je huidige omstandigheden en van hoeveel je kan investeren. Als je het budget hebt, is het handig om iemand aan te werven. Dan heb je de data en de expertise intern beschikbaar. Een tweede mogelijkheid is een medewerker die potentieel toont opleiden tot management accountant. Het voordeel hiervan is dat hij of zij al een grondige kennis van het bedrijf heeft. Wil je hier niet in investeren? Dan kan je het werk uitbesteden aan een derde partij.

Bron: myob.com

Zin in meer?

Wil je graag zelf aan de slag, of wil je een medewerker opleiden? Na de vijfdaagse Masterclass Management Accounting ben je klaar om erin te vliegen, en business beslissingen met de juiste data te ondersteunen.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect