4 tips om personeel aan te werven

4 tips om personeel aan te werven
Talent aantrekken en behouden is voor elk bedrijf cruciaal. Maar hoe doe je dat? We geven 4 tips.

Talent aantrekken is meer dan ooit cruciaal om wendbaar te blijven als bedrijf. Maar hoe blijf je de concurrentie een stapje voor? We geven 4 tips om nieuwe medewerkers aan te trekken en te behouden.

1. Focus op de kandidaat

Opvallen tussen alle andere vacatures is belangrijk, ook qua inhoud. Je kan kandidaten bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om hun eigen functiebeschrijving te verwoorden. Een tweede optie is een rekruteringsevent organiseren. Daardoor is het solliciteren een echte beleving voor de kandidaten. Bovendien is het altijd goed om sollicitanten aan te moedigen om zelf hun potentiële rol in te vullen. Dat is meteen waardevolle informatie over wat ze zelf zien als hun toegevoegde waarde.

2. Geld is niet het belangrijkste

Verloning gaat voor de meeste mensen over geld. Het bedrag dat op het einde van de maand op iemands bankrekening verschijnt, blijft natuurlijk belangrijk, maar verloning kan veel breder ingevuld worden. Denk maar aan flexibiliteit, de mogelijkheid om thuis te werken… Het salarispakket moet competitief zijn, maar er zijn nog belangrijke aspecten: de jobinhoud, autonomie, groeimogelijkheden, de manier van leidinggeven… Deze zaken moeten ook goed zitten, vooral om talent te behouden.

3. Betrokkenheid

Zorg dat je medewerkers weten dat ze een belangrijke rol spelen om de bedrijfsdoelen te bereiken. Iedereen is een relevante schakel in het grote geheel. Als medewerkers oprecht betrokken zijn, heeft dat een positief effect op de prestaties van je hele organisatie.

4. Investeer in persoonlijke groei

De groei van kandidaten, en trouwens ook huidige medewerkers, is een goede investering. Op die manier zijn ze loyaler aan jouw bedrijf. Goed leiderschap, zorg en fun resulteert in gedreven en gemotiveerde collega’s. Je zal zien dat dat de snelste weg naar succes is.

Bron: motmansenpartners.be

Zin in meer?

Wil jij ook het talent vinden dat jouw organisatie nodig heeft? Je komt er alles over te weten tijdens de basisopleiding Rekrutering en selectie of de opleiding Talent Scouting: wie zoekt, die vindt!

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect