Aon Pension Survey 2018

Ontdek het grootste onderzoek over aanvullende pensioenplannen in België.

De vergelijkende studie van aanvullende pensioenplannen en overlijdensdekkingen is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische pensioenlandschap. De Aon Pension Survey is niet zomaar de grootste marktstudie van Belgische ondernemingspensioenen. Het is meteen ook de enige studie die het mogelijk maakt om verschillende types van plannen op een correcte wijze met elkaar te vergelijken.

Deze 9de editie brengt de huidige trends in België in kaart en schenkt speciale aandacht aan de financiële strategie die ondernemingen hanteren voor hun aanvullende pensioenen. Alle deelnemende bedrijven kunnen aan de hand van het rapport hun eigen pensioenplan(nen) en overlijdensdekking(en) vergelijken met die van andere bedrijven, in hun eigen sector en ook in andere sectoren.

Deze benchmark is een houvast in de storm die momenteel over het Belgische pensioenlandschap raast: dé referentie. Tal van deelnemers maken er dankbaar gebruik van om de voordelen van hun plan bij hun medewerkers beter in de verf te zetten. De resultaten zijn tevens een waardevol werkinstrument dat kan helpen bij onderhandelingen met personeelsleden en de sociale partners. Last but not least is de studie een ideale barometer om de toestand van de Belgische aanvullende pensioenplannen te evalueren.

Facts

  • 210 bedrijven hebben aan de enquête deelgenomen. Zij vertegenwoordigen 300.000 werknemers en 13 verschillende sectoren.
  • In totaal werden 382 aanvullende pensioenplannen en hun overlijdensdekkingen geanalyseerd.
  • 70% van de bedrijven namen voor de tweede keer deel aan de benchmark.
  • 30% van de bedrijven zijn nieuwkomers in de Pension Survey.
  • Een studie uitgevoerd door een team van 15 specialisten, in een tijdsbestek van ongeveer 2.500 uren.

Zin in meer?

Tijdens het Pensioencongres op 6 februari 2018 worden vers van de pers de cijfers en conclusies van de editie 2018 uit de doeken gedaan. U ontvangt duiding bij de belangrijkste mechanismes en verkrijgt informatie over de belangrijkste oorzaken en katalysatoren van deze tendensen.

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

't Zomert bij NCOI Learning

Zomeropleidingen

Chill stand is geen stilstand. Keer opgeladen met nieuwe vakkennis (en AirPods*) terug naar het werk na een ontspannen en leerrijke vakantie. Kies uit meer dan 50 opleidingen en boek je zomeropleiding nu!

Zomeropleidingen

Ontdek het aanbod

Online leerreizen

Ontdek de nieuwste vorm van e-learning. Kies uit opleidingen over leadership, professionele vaardigheden of veerkracht. Leer bij waar en wanneer jij wil! Voor een unieke online leerervaring die blijft nazinderen.

Online leerreizen

Ontdek het aanbod

De Zomer van M&D

Een ruim aanbod aan juridische en juridisch-fiscale webinars en seminaries gespreid over juli en augustus.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect