De tien meest gekozen voordelen bij flexibel verlonen

by Bieke Cauwenberghs

Een flexibel verloningsbeleid of cafetariaplan wordt alsmaar populairder. Beide partijen hebben er baat bij. De werknemer heeft nood aan flexibiliteit en de werkgever geef de werknemers meer inspraak in hun loonpakket. Ze stellen hun loonpakket zelf samen, net zoals de zelfbediening in een cafetaria.

Een cafetariaplan biedt een heel gamma aan voordelen, maar welke zijn nu eigenlijk het populairst? In 2017 zag de top tien er als volgt uit:

  1. Bedrijfswagen
  2. Pensioensparen
  3. Warrants
  4. Verlof
  5. Tankkaart
  6. Laptop
  7. Smartphone
  8. Bedrijfsfiets
  9. Tablet
  10. Gereserveerd budget

We zien dat voordelen de top tien halen als ze fiscaal voordelig en makkelijk in te voeren zijn. Het komt er steeds op neer om met dezelfde kost meer netto besteedbaar inkomen over te houden en vooral om tegemoet te komen aan de persoonlijke, gevarieerde loonbehoeftes van uw medewerkers.

 

Tweewieler wint aan belang

Het ziet ernaar uit dat de bedrijfswagen voorlopig op nummer één zal blijven staan, maar verder zijn er in de top tien wel wat verschuivingen waar te nemen. De bedrijfsfiets is de laatste twee jaar bijvoorbeeld aan een stevige opmars bezig. Dit heeft vooral te maken met de almaar grotere populariteit van elektrische fietsen. Vroeger zou men niet snel de fiets pakken voor afstanden groter dan tien kilometer, maar een elektrische fiets overbrugt zo’n afstand vlot en comfortabel.

 

Ook meer gebruik van warrants

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker bonusoptimalisatie via warrants. Misschien was er in het begin wat sprake van drempelvrees: deze optie bestaat namelijk al bijna tien jaar, maar pas de laatste drie jaar wint ze aan bekendheid. Ook buiten een cafetariaplan zijn warrants een interessante manier om netto meer inkomen over te houden.

 

Wat brengt de toekomst?

Mogelijk zullen er nog verschuivingen zijn, onder invloed van de veranderende wetgeving. In 2018 vallen de RSZ-bijdragen bijvoorbeeld volledig weg voor de bedrijfsfiets, wat dat voordeel een nog grotere boost zal geven. Ook ICT en mobiele apparaten worden nog populairder. Dat voordeel was al een interessante keuze omdat het belast werd op de forfaitaire waarde in plaats van op de reële waarde, maar vanaf 2018 wordt het nog voordeliger.

 

Zin in meer?

Op zoek naar trends, evoluties, tips en tricks rond het loonbeleid? Schrijf je dan nu in voor het Congres Compensation & Benefits en blijf op de hoogte van alle actualiteit en tendensen in deze almaar sneller evoluerende wereld.

 

Bron: Attentia

Lees ook