De zomer van… Melissa Strohlein

Melissa Strohlein, Product manager Payroll, Sociale wetgeving en Logistiek

De hele zomer lang kan je bij NCOI Learning zomeropleidingen volgen. Je leert de lesgever kennen, wij leren jou de persoon achter de opleiding kennen. Zeven product managers vertellen ons hoe ze niet alleen jouw, maar ook hun eigen zomer inkleuren.

Melissa Strohlein, Product manager Payroll, Sociale wetgeving en Logistiek.

In een vorige job was Melissa Demand Leader. Ze legde zich onder andere toe op forecasting, hield rekening met markttendensen en besprak de plannen met verschillende interne afdelingen. Het kan een grote stap lijken met haar huidige functie, maar toch zijn er raakvlakken. “Als Product manager is toekomstgericht plannen en opportuniteiten en risico’s spotten belangrijk en werk je vaak samen met andere teams, zoals marketing. Ook de interactie met docenten is fijn. Ik geniet ervan om samen nieuwe opleidingen op te zetten en aantrekkelijk te maken voor de juiste doelgroepen. Je creëert iets waar mensen nut van hebben en waarbij de nadruk meer ligt op het menselijke dan het puur economische. Dat trekt mij enorm aan in de job.”

Melissa is slechts een half jaar aan de slag, maar ziet al heel duidelijk wat goed scoort in haar portfolio. “Dat zijn de A-tot-Z opleidingen. Zo heb je binnen de logistiek bijvoorbeeld ‘Overheidsopdrachten van A tot Z’. Op korte termijn wandel je buiten met kennis van zaken rond het uitschrijven, organiseren en toewijzen van dergelijke opdrachten. We geven je alle details mee.” En het logistieke luik breidt Melissa in het najaar nog verder uit. “We starten met nieuwe opleidingen rond Supply Chain Management en douane gerelateerde topics. Iets om naar uit te kijken!”

4x Melissa

“Doe iets compleet nieuws in de zomer”

Zelf leer ik nog graag bij over…

“Product management. Ik heb me ingeschreven voor onze opleiding bij NCOI. Altijd interessant om over je eigen expertise bij te leren. Daarnaast plan ik ook om zoveel mogelijk uit mijn aanbod te volgen. Dat geeft me een nog beter inzicht in hoe docenten lessen aanpakken, welke materie precies aan bod komt en hoe deelnemers interageren.”

Mijn zomer wordt er een van…

“Eropuit trekken. Een staycation is leuk, maar ik trek nog altijd het liefst naar het buitenland. We reisden met het gezin eerder deze zomer al naar Portugal, maar het blijft kriebelen en ik ben naarstig op zoek naar een volgende bestemming. Liefst ergens aan zee, ik kom er volledig tot rust. Voor mij betekent de zomer: eerst even weg, om dan terug te keren met veel energie en hernieuwde inzichten en plannen.”

Mijn ideale zomertip is…

“Ga op ontdekking. Zoek bijvoorbeeld een stukje ongerepte natuur op of een afgelegen strand. Van dat laatste ben ik persoonlijk heel erg fan. Heerlijk om die gezonde zeelucht in te ademen en te frisbeeën met de kinderen. Recent zijn we verliefd geworden op twee stranden in Mallorca, Cala Agulla en Cala Mesquida. Beiden hebben prachtige uitzichten met azuurblauw water. Absoluut genieten!”

Tot slot, chill stand is geen stilstand want…

“Wend de zomer aan om iets compleet nieuws te doen. Op het werk is het vaak rustiger, waardoor je je kan focussen op allerlei zaken die tijdens het jaar onderaan het to-dolijstje bengelden. Maar gebruik ook die vrijgekomen tijd om jezelf te ontplooien. En wie weet, zelfs een andere richting uit te gaan. Er is zon, de dagen zijn langer en je hebt meer energie. Je hoeft enkel te starten!”

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect