HR geeft medewerker alle aandacht

2013 wordt het jaar van de medewerkers. HR zet het komende jaar vooral op hen in, meer dan op het top- en middenmanagement. De klemtoon ligt daarbij vooral op vakkennis en praktische vaardigheden.

Twee derde van de bevraagde HR-managers in de Kluwer Learning Indicator zegt dat zijn bedrijf een strategisch opleidingsbeleid op papier heeft staan, afgestemd op de algemene bedrijfsstrategie. Tegenover 2011 is dat een fikse stijging. Die strategische aanpak lijkt zich het komende jaar te vertalen in extra aandacht voor de medewerker op de vloer, met een duidelijke focus op het bijbrengen van praktische kennis.

Enkele cijfers: meer dan de helft (54,1%) van de HR-managers zegt zich de komende 12 maanden vooral te focussen op medewerkers, 28 procent richt zich hoofdzakelijk
op het middenmanagement en bij 18 procent krijgen de topmanagers prioriteit.

 

Toppers
De ontwikkeling van algemene persoonlijke vaardigheden (20,6%) en vooral de ‘specifieke beroepseigen kennis en vaardigheden’ (45,1%) halen het ruimschoots
van andere, maar door het personeel niet minder gewilde, opleidingen als leidinggeven, bedrijfs- en projectmanagement.

Niet veranderd ten opzichte van 2011 is de top 2 van prioriteiten voor HR- en opleidingsverantwoordelijken voor het komende jaar. Staan daar nog steeds: ‘het leerbeleid en het opleidingsplan afstemmen op de strategische doelstellingen van het bedrijf’ en ‘het talent dat het bedrijf nodig heeft in kaart brengen en vertalen naar ontwikkelingsplannen’.

 

Visie en voorzichtigheid
‘Het verhogen van het leerresultaat van opleidingen’ maakt de top 3 van HR-prioriteiten volledig. Vooral hier wacht HR een grote uitdaging, zo blijkt uit de Kluwer Learning Indicator. Want hoewel driekwart van de leidinggevenden en HR-verantwoordelijken zegt te checken of hun medewerkers iets hebben opgestoken van een opleiding, controleert slechts de helft of ze het geleerde ook toepassen in hun dagelijkse job. Volgens niet meer dan 30 procent van de medewerkers gebeurt deze controle ook echt. Conclusie: of leren ook tot resultaten leidt, wordt in de praktijk nog veel te weinig afgetoetst.

Geven we nog mee: ook L&D ontsnapt niet aan de gevolgen van de crisissfeer.
Zo baant ‘kosten reduceren en efficiëntie verhogen’ zich ontegensprekelijk een weg naar boven in het nieuwe prioriteitenlijstje van de HR-manager. Visie en voorzichtigheid gaan meer dan ooit hand in hand.

 

 

Download de whitepaper!
De volledige resultaten van de Kluwer Learning Indicator 2012 vindt u in de whitepaper die u
hier gratis kan downloaden!

 

 

 

 

 

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect