Hubert De Neve over leren; gisteren, vandaag én morgen

Hubert De Neve, VP Human Resources bij technologiebedrijf Imec international, heeft een uitgesproken én inspirerende visie op leren en ontwikkelen. Daarom is hij ook keynote-spreker tijdens Kluwers volgende Meet & Greet.

 

In deze blogpost warmen we u alvast wat op. Het volledige verhaal hoort u op 4 oktober.

Hubert De Neve heeft de rol van learning & development de voorbije jaren van zeer dichtbij zien veranderen. “De afgelopen 25 jaar zijn bedrijven geëvolueerd van industriële organisaties tot kennisorganisaties. Dat heeft voor veel verandering gezorgd. Niet alleen voor de manier van werken, maar ook voor het HR-beleid dat daarop aansluit.”

Werd het bedrijfsleven begin jaren ’90 nog gedomineerd door begrippen als ‘the economy of scale’, standaardisatie en duidelijk omschreven skills, zijn we vandaag volledig verschoven naar kennisomgevingen met een focus op het versterken van organisaties met behulp van de vaardigheden, kennis en competenties van individuele medewerkers.

 

Spanningsveld
“Dat heeft een enorme flexibilisering met zich meegebracht”, legt Hubert De Neve uit. “En wat belangrijk is: het leren heeft hetzelfde traject gevolgd. Dat betekent dat het belang van het individu en zijn ontwikkeling steeds meer een doorslaggevende rol speelt. Als gevolg daarvan is het HR-beleid er niet meer zozeer op gericht om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.”

Veel belangrijker is het volgens Hubert De Neve dat HR er in slaagt om een goede match te vinden tussen wat het individu wil en wat de organisatie verlangt. “Dat is een nieuw spanningsveld. Pas als die match er is, ontstaat er engagement; de voorwaarde om zowel de business vooruit te helpen als jezelf persoonlijk te ontwikkelen en je eigen toekomst te garanderen. Dat is de uitdaging waar learning & development voorstaat.”

 

Overleg
Hubert De Neve haalt performance management aan om zijn verhaal concreet te maken; een proces waarbij iemand duidelijk wordt gemaakt wat van hem verwacht wordt. “De medewerker van vandaag wil dat er daarbij ook met zijn verwachtingen rekening wordt gehouden: zijn manier van leven, zijn levensfases, de flexibiliteit die deze met zich meebrengen… Jonge ouders willen anders werken dan iemand die geen kinderen heeft. Vroeger was werken van 9 tot 5 de standaard. Dat is voorbij. Mensen willen geen vast omlijnd takenpakket toegeschoven krijgen. Ze willen daar overleg over plegen, inspraak in hebben en ontdekken wat ze het liefst doen, waar hun engagement echt ligt.”

 

Dialoog
Ook loopbaan- , organisatie- en leerontwikkeling worden steeds meer afhankelijk van de individuele wil. “HR moet nadrukkelijk rekening houden met de aspiraties en waardepatronen van mensen”, legt Hubert De Neve uit. “Een leerproces is een dialoog tussen enerzijds wat de organisatie nodig heeft om te groeien en anderzijds de verwachtingen van de medewerker. Als daaraan niet voldaan is, zal hij geen voldoening vinden in zijn werk. Die dialoog goed opzetten, is een grote nieuwe uitdaging voor onze managers.”

 

 Meer weten over de nieuwe rol van L&D?
Hubert De Neve vertelt er u alles over, inclusief zijn eigen ervaringen, tijdens
Kluwers Meet & Greet.

 

Hubert De Neve is VP Human Resources bij Imec international.

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect