L&D in 2013 door de ogen van Chantal Indekeu, STIB-MIVB

De afgelopen weken kon u de visie van enkele ervaren stemmen uit L&D-land lezen. Als afsluiter van deze reeks laten we Chantal Indekeu, learning & development director bij STIB-MIVB aan het woord. Hoe heeft zij L&D de afgelopen tijd zien evolueren?

Wat was volgens u de opmerkelijkste ontwikkeling op het vlak van L&D het afgelopen jaar?
“Dat training steeds meer ‘learning’ wordt. Daarmee bedoel ik dat er allerlei nieuwe manieren van leren ontstaan die het klassikaal leren ietwat verouderd doen lijken. Ik heb de indruk dat mensen liever leren via pc, SharePoints en dergelijke dan in een klasomgeving. Ik doceer zelf een cursus over training aan de hogeschool. Veel studenten hebben tijdens de les een laptop of iPad bij. Het gebeurt vaak dat ze googelen wat ik doceer. Daar komen dan vragen uit. Die manier van leren is toch niets nieuws.

Ook in ons bedrijf proberen we mensen zoveel mogelijk te betrekken bij wat ze leren. Ideaal is dat wat ze leren toepassen op een case uit hun dagelijkse praktijk. Dat zorgt automatisch voor analyse en interactie tijdens het leren.”

 

Wie of wat is uw grootste inspiratie?
“De bekende 70-20-10 methode. Mensen leren graag van anderen en leren het liefst en best door zelf te proberen. Zeker de jongste generatie staat daar zeer open voor. Onze trainingsaanpak is daar erg door geïnspireerd.” (nvdr: in oktober reist Charles Jennings, directeur van het 70:20:10-forum, af naar België. Lees ook het eerder verschenen interview Leren moet ‘echt’ blijven plakken.)

 

Wat is dit jaar uw grootste professionele uitdaging?
“Het leren aanpassen aan de veranderende bedrijfscultuur. Die verandert onder andere onder invloed van sociale media en netwerken zoals Yammer en Facebook. Online kan je op eender welk moment iets opzoeken over welk thema ook. Op zich is dat heel open, vrij en informeel proces. Iedereen kan leren waar en wanneer hij wil.

Daartegenover staat de cultuur van een bedrijf, dat van nature toch een iets meer rigide en formeel systeem is. De grote uitdaging voor mij is die twee op elkaar afstemmen. Welke procedures zijn nodig? Welke structuur moeten we hebben om het leren in onze organisatie aan te passen aan die nieuwe online dynamiek? Dat zijn vragen waar we een antwoord voor zoeken.”

 

Wat is uw goede voornemen voor dit jaar?
“Op zich is dit geen nieuw voornemen, maar ik wil dit jaar de interne marketing van onze opleidingen zo goed mogelijk verzorgen. Onze budgetten worden steeds kleiner. We kunnen die slechts behouden als we ons goed verantwoorden. Dat betekent dat we de bedrijfstop moet kunnen wijzen op de meerwaarde die opleiding creëert en op de resultaten die we boeken.

Daarom tonen we alle cijfers over opleiding, training, evaluatie, coaching enzovoort aan het executive committee. Onze opleidingen worden ook altijd geëvalueerd na een aantal weken. Zo brengen we de return op de vloer in kaart. Als medewerkers een persoonlijke case study meebrengen naar een opleiding, willen we dat op basis van wat ze leren er na een aantal weken een evolutie merkbaar is. Zo weten we dat de opleiding echt iets oplevert én interessant was voor hen.”

 

Wat wordt volgens u dé L&D-trend van het komende jaar?
“Gezien de uitstroom van medewerkers waar heel wat bedrijven mee te kampen krijgen, wordt kennismanagement zeer belangrijk. Daarnaast zie ik de trend van het voorbije jaar – training die steeds meer ‘learning’ wordt – nog verder evolueren. We proberen dat concreet te maken door jongeren op de werkvloer een eigen trainer toe te wijzen en door lessons learned digitaal toegankelijk te maken voor werknemers die in een project stappen dat raakvlakken heeft met een eerder project.

Ook de rol van de trainer zie ik veranderen, al is dat niet zo nieuw. Een trainer doet al lang meer dan vertellen en opdrachten geven. Trainers zijn facilitators geworden die mensen laten participeren en analyseren. Dat maakt iedereen meer attent.”

 

 

Chantal Indekeu is learning & development director bij STIB-MIVB.

 

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect