Leren doe je altijd en overal

In de Global Village op ASTD 2013 interviewen we Nicole Washington, senior coördinator van de internationale delegation en medesamensteller van het ICE-programma. Ze is van Belgische afkomst maar woont in de States.


“The Global Village is my second home”

In de Global Village ontmoeten alle internationale delegatieleden elkaar.

“De Global village is mijn tweede thuis. Ik zie het als mijn taak om er de internationale gasten te verwelkomen, hun vragen te beantwoorden en het hen naar hun zin te maken tijdens de hectische congresdagen.” aldus Nicole Washington.

Ze is dankbaar dat er zoveel internationale delegatieleden zijn die de moeite nemen om naar Dallas te komen voor het ASTD-congres. Tegelijkertijd is Nicole ook heel trots dat ze voor ASTD mag werken. “Het is een organisatie met wereldfaam en het ICE-congres inspireert jaarlijks 8000  mensen uit 72 landen”.

“Life itself is a learning experience”
Leren is een constante in haar leven, en dat van iedereen. Leren doe je altijd en overal. Al zijn het soms kleine en/of onbewuste dingen.

En wat dan met alle gerenommeerde sprekers die hier optreden op ASTD? “Vaak brengen deze experten zaken die bevestigen wat ik beschouw als ‘gewoon gezond verstand’. Maar de manier waarop ze het brengen, de invalshoek waarmee ze er naar kijken, de modellen waarin ze kennis gieten, … maken het verschil. Dat biedt je een houvast om gemakkelijker uw resultaten te halen. Soms heb je een expert nodig om je er op te wijzen dat de weg van A naar B anders kan, waardoor je sneller tot betere resultaten komt.”


“The biggest challenge: keep conferences attractive in a virtualized world”

Mensen leren minder en minder in klaslokalen. Dit heeft ongetwijfeld zijn impact op het enthousiasme voor congressen. Wat uiteraard altijd de kracht zal blijven van een conferentie als ASTD is de oneindige mogelijkheden om te netwerken, geconcentreerd op vier dagen.

Gelijk heeft ze. Want waar vind je op één plek 9000 mensen met eenzelfde professionele interesse?

 

 

 

Avatar foto

Auteur

Lees ook

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect