Marcus wie?

Marcus Buckingham! Ik moet eerlijk bekennen dat de naam niet direct een belletje deed rinkelen. Op de ASTD mobile app vond ik evenmin veel info over ’s mans verwezenlijkingen. Op de ASTD conference site vond ik al meer en stilaan begon het te dagen… Jaja, Buckingham is de man van de ‘strengths finder’! Een absolute aanrader om eens eenvoudig, online én gratis, je sterktes (talenten) in kaart te brengen.
’t Is wel even zwoegen want de test is relatief lang. Maar dat geeft het ook wat meer sérieux dan de doorsnee online Flairtest. Ik was dan ook blij verrast dat de outcome van het proces ‘klopte’ voor mezelf maar ook voor enkele collega’s die de online vragenlijst hadden ingevuld. Ik ben pas nadien gaan verder lezen wat er achter de test zit: “De talenten van iedere werknemer zijn uniek en duurzaam. De sterke kanten van iedere medewerker bieden de meeste ruimte voor groei”.
Ik kijk naar de keynote van deze boeiende meneer die het zal hebben over: “the correlation between engaged employees and business fundamentals such as turnover rates, customer satisfaction, profits and productivity.”

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect