Onderzoek: hoe leren bedrijven en medewerkers vandaag?

Voor de 4e keer brengt de Kluwer Learning Indicator professioneel leren in België in kaart. Hoe leren we bij voorkeur? Welke functies krijgen de meeste opleidingsbudgetten? Verneem het straks op LearningLive.

De eerste leerbarometer die Kluwer Opleidingen organiseerde dateert al van 2010. Dit jaar werd voor de vierde keer op rij een grootschalig onderzoek gedaan naar opleiding en ontwikkeling op de werkvloer bij medewerkers, leidinggevenden en HR-en opleidingsverantwoordelijken.

Nieuw is dat we dit jaar ook hebben gepeild naar de samenhang tussen leren en flexibiliteit op het werk. Brengt de grotere mobiliteit van medewerkers andere vormen van leren met zich mee? Kijken kenniswerkers anders aan tegen hun ontwikkeling? En van wie of waar leren wij het meest?

Deze vragen namen we op in de enquête van 2013 die afliep op 6 september. Een recordaantal van 6.211 professionals nam deel aan de enquête.

We zijn volop bezig met de analyse van de resultaten. De eerste bevindingen zijn alvast bijzonder interessant en zelfs verrasssend.

Eind oktober kunt u een whitepaper met de resultaten van het onderzoek downloaden en vindt u achtergrondartikels en opinies op deze blog.

Houd deze blog in de gaten!

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect