Op zoek naar talent als hr-professional? Begin bij jezelf!

Ben jij als hr-professional gewapend voor de war for talent? In de naarstige zoektocht naar nieuwe kandidaten verliezen we onze huidige medewerkers én onszelf wel eens uit het oog. Terwijl samen groeien de sleutel is tot succes. Beantwoord hieronder drie vragen en kom erachter hoe leergierig jouw bedrijf is.

1. Is jouw bedrijf een aantrekkelijke leerplek voor sollicitanten?

Jouw hr-beleid is cruciaal in het aantrekken van de juiste medewerkers. Maar in tijden van een krappe arbeidsmarkt staren we ons vaak blind op dé juiste kandidaat. Die persoon moet het hele pakketje aan gevraagde vaardigheden bezitten. Maar is dat wel realistisch en gewenst? Een kandidaat hoeft niet alle hokjes af te vinken, sollicitanten met ontwikkelingspotentieel zijn even waardevol. Het is de motivatie en leergierigheid van de kandidaat die zullen bepalen of die kan meegroeien in het bedrijf. Als de klik er is met de onderneming, dan kan de juiste coaching zorgen voor een duurzaam engagement. Inzetten op een sterk L&D-beleid is dus cruciaal.

2. Kunnen huidige medewerkers blijven bijleren?

Aantrekkelijk zijn als bedrijf is even belangrijk als aantrekkelijk blijven. Om je talent te behouden, is het allereerst essentieel dat medewerkers het vertrouwen krijgen. Als ze zich thuis voelen, zowel op de werkvloer als van op afstand, heeft dat een positieve impact op hun prestaties.

Welzijn wordt steeds belangrijker: niet alleen voor de jonge generatie, maar sinds de covidperiode voor elke werknemer. Maar naast welbevinden, is niets voor niets het recht op opleiding een belangrijke pijler in de arbeidsdeal. Hoeveel groeimarge hebben jouw medewerkers? Door in te zetten op interne mobiliteit en job crafting zorg je ervoor dat jouw mensen zich uitgedaagd, gewaardeerd en gemotiveerd voelen. Investeer je in jouw medewerkers, dan zou je wel eens verrast kunnen zijn van hun groeipotentieel of verborgen vaardigheden.

3. Groei jij als hr-professional mee met jouw medewerkers?

Zou jij jezelf op dit moment rekruteren? Als hr-professional zitten we vaak aan de andere kant van de tafel. Maar als je groei verwacht van jouw collega’s, dan mogen zij dat ook van jou verwachten. Hr-medewerkers moeten leergierig blijven om zich te onderscheiden, net als het talent dat ze willen aantrekken en behouden. Door in jouw eigen leerproces te investeren, kan je beter inspelen op de uitdagingen die voor je liggen.

Zin in meer?

De hr-professional van de toekomst trekt potentieel aan, behoudt talent én ontwikkelt zichzelf. Ben jij klaar om jouw hr-en L&D-expertise te optimaliseren? Kies voor een opleiding van NCOI Learning! Ontdek onze bestselling opleidingen om je talent management skills te verscherpen.

Interesse in andere artikels over HR, learning & development? Klik dan hier.

 

Avatar foto

Auteur

Melissa Strohlein is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in het logistieke en hr-domein. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen op en vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen die beantwoorden aan de leerbehoeften van logistieke en hr-professionals vandaag.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect