Standout: outstanding werk van Buckingham

Marcus Buckingham kwam, zag en overwon moeiteloos de immense zaal vanmorgen met een presentatie over zijn nieuwe boek ‘Standout’, een vervolg op zijn legendarische werk rond strenghts finder. Een onvergetelijke sessie, mag ik wel zeggen.

Ten eerste omdat het geweldig werd gebracht. Zijn Britse accent geeft het meteen een exotische charme. Steve Jobs heeft een waardige competitor gevonden als het op presenteren aankomt! Met niet meer dan een handvol slides onderhield Buckingham de ASTD-deelnemers grappend, anekdotisch, inhoudelijk vernieuwend… enkel superlatieven schieten mij te binnen.

In zijn nieuwe boek gaat hij dus verder met de focus op het ontwkkelen van sterktes van mensen onder het motto ‘you can grow/innnovate the most in areas where you’re already strong”. Hij legde daarbij ook de link naar de implicaties en die liggen voor de hand: training en learning interventies hebben meer effect als je vertrekt van waar mensen al goed in zijn.

Een quote die ik al twitterde: “strenghts are value-neutral. They can however be misdirected”. Hij gaf daarbij een prikkelend voorbeeld over “ego”: een sterkte die Barack Obama en Donald Trump delen maar die bij beiden een heel verschillende richting uitgaan. Ik laat het aan u over te bedenken welke.

De verdieping van zijn sterktes zat vooral in zijn beschrijving van een aantal typologieën, clusters van sterktes die mensen kenmerken. Daaraan gekoppeld zitten ook voor learning&training weer een aantal aanknopingspunten naar leerstijlen,  stijlen van leadership enzovoort.

Zijn boek – in preview – hebben we meteen aangeschaft en zullen we op een dood (?) moment lezen.

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect