Terugvliegen in de tijd…. richting toekomst

Het blijft vreemd. Na de honderden vluchten die ik in mijn leven mocht beleven is ’terugvliegen in de tijd’ toch nog steeds iets wat ik onder de levensfolder ‘bijzondere ervaringen’ klasseer; je vertrekt ’s ochtends vroeg in je thuisland en je gaat hoog de lucht in, op zoek naar de tijd je voordien al beleefd hebt, vol verwachting naar buiten kijkend, hopende om de tijdslijn tussen dag en nacht te kunnen ontdekken. 

De jongste telg van collega Johan legde de vinger op het fenomeen: “waar is dan precies de grens tussen dag en nacht papa?“. Zelfs na het inhalen van 9 uur ’tijd’ moeten we hem het antwoord schuldig blijven.

Ondertussen zijn we goed en wel aangekomen in het hotel in San Diego. Klaar om ons straks te mengen tussen de meer dan 9000 training, HR development en talent management professionals uit ongeveer 70 landen. Volgens de organisatoren zijn er 5 belangrijke redenen om hier te zijn:

 

  • wereld-vermaarde sprekers
  • uitzonderlijke en vernieuwende workshops
  • wereldwijde netwerking
  • de grootste expo rond opleiding in de wereld
  • de kans om de USA te bezoeken (het blijven sterke commerciële jongens die Amerikanen…)

 

Ik voeg er graag nog een zesde bij: ‘brain-picking for the future’. Want nergens anders kan je zo duidelijk de temperatuur meten over wat er zich de komende jaren gaat ontwikkelen in de boeiende wereld van opleiding en people development. De toekomst wordt hier al even voorgeproefd.

 

De verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Johan en ondergetekende vertrekken zodadelijk naar de International Orientation workshop. Doel is om te begrijpen wat de ‘Amerikaanse conferentie stijl’ is ,en wat de sleutel aspecten zijn van ASTD 2008. Ik kijk er in elk geval naar uit.

Geniet van jullie week! Wij houden je van hieruit op de hoogte.

 

Peter De Prins

 

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect