Trainer in de spotlight: Vera Vanderlocht

Bij Kluwer Opleidingen werken 800 trainers. Elk heeft zijn aanpak, maar wat ze delen is hun passie voor het opleidingsvak. We zetten telkens een trainer in de spotlight en stellen haar/hem 4 vaste vragen. 

 

ioannis tsouloulisVera Vanderlocht is trainer en coach bij Linkpower / Kluwer Opleidingen. Communicatie en zelfmanagement zijn enkele van haar geliefde onderwerpen. Ze vindt zichzelf meer trainer dan coach. “Ik haal meer energie uit groepen dan uit individuen.”

 

 

 

1. Wat is jouw geheime wapen als trainer?

“Mijn sterk punt is dat ik goed ben in het reduceren van complexiteit. Ik breng de dingen graag terug naar hun essentie. Ik hou niet van moeilijke modellen. Eenvoud siert. Door diepgravend te werk te gaan met een eenvoudig model of een handvat, kunnen mensen er nadien ook echt mee aan de slag.

Als ik train, leg ik daar altijd veel van mezelf in. Ik geef dikwijls persoonlijke voorbeelden, wat het voor mijn publiek herkenbaar maakt. Tegelijk maakt me dat kwetsbaar en dat vind ik oké. Ik geloof dat mensen pas kunnen leren als ze erg open zijn. Dat lukt pas als je als trainer ook die houding aanneemt. De openheid die ik toon, krijg ik terug van mijn deelnemers.”

 

2. Wat vind jij fijn aan de samenwerking met Kluwer Opleidingen?

“Mijn goede relatie met de mensen van Kluwer Opleidingen. Ook al heb ik mijn eigen zaak, ik noem ze ‘mijn collega’s’. Het voelt ook zo. Ik stel me altijd voor als Vera van Kluwer Opleidingen.

De collega’s bij Kluwer Opleidingen zorgen ervoor dat ik me maar op één iets moet concentreren: mijn job als trainer. Alles daarrond, het commerciële, de administratie… nemen zij voor hun rekening. Ze zijn daar ook erg flexibel en ondernemend in, wat ik erg apprecieer.”

 

3. Welke tip die je ooit zelf kreeg, zou je nu willen meegeven aan andere Kluwer-trainers?

“Twee tips. De eerste is oppassen om te graag goede evaluaties te krijgen voor hun trainingen. ‘Happy sheets’ krijgen is niet zo moeilijk, maar een leuke training is niet altijd een goede training. Soms heeft iemand een spiegel nodig, wat confronterend kan zijn.

Mijn tweede tip is om de groep meer te laten werken. Laat mensen bijvoorbeeld eens drie kwartier per twee gaan wandelen. Vraag hen om tijdens die wandeling te bespreken wat ze geleerd hebben, wat ze daarmee gaan doen en wat ze nog nodig hebben. Dat werkt echt.”

 

4. Welke reactie van een deelnemer kreeg je ooit waardoor je wist: ‘Mijn training is geslaagd!’?

“Onlangs zei een deelnemer me na een training dat hij graag wat authentieker wilde worden, ook al was dat helemaal niet het thema van die dag. En vorige week zei iemand me na een sessie over emotionele intelligentie dat het hoog tijd werd dat hij hulp ging zoeken. Het raakt me als mensen plots zo’n inzicht krijgen over zichzelf na mijn werk. Ik vind dat veel sterker dan mensen die enthousiast zijn over een techniek die ik hen geleerd heb.”

 

Vera Vanderlocht is trainer en coach communicatie en zelfmanagement bij Linkpower / Kluwer Opleidingen.

 

 

Lees ook de andere ’trainers in de spotlight’:

 

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect