Wat zijn de voordelen van rekruteren via sociale media?

Wat zijn de voordelen van rekruteren via sociale media?
Het volstaat niet meer om een vacature te posten op enkele online jobsites en te wachten tot kandidaten solliciteren. Social media kunnen niet meer ontbreken! Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van rekruteren via sociale media?

Het volstaat niet meer om een vacature te posten op enkele online jobsites en te wachten tot kandidaten solliciteren. Meer en meer is er nood aan een multichannel aanpak waarbij verschillende (online) kanalen parallel worden ingezet. Social media kunnen hierbij zeker niet ontbreken! Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van rekruteren via sociale media? Richard Vercamer, digital marketeer bij Motmans & Partners somt er alvast enkele op:

Relevante kandidaten

Misschien wel één van de grootste voordelen van sociale media is dat je je vacature kunt tonen aan relevante kandidaten. Door de uitgebreide targetingopties bij het betalend adverteren, kan je heel specifiek die kandidaten/profielen aanspreken waar jij naar op zoek bent. Los daarvan bereik je ook nog eens de latent werkzoekende die je via jobsites niet zou bereiken. Het gevolg daarvan is dat je geen geld verliest aan clicks van mensen die toch niet in aanmerking komen voor de vacature. Hierdoor krijg je het meeste waar voor je geld.

Brand exposure

Het ultieme doel van een rekruteringscampagne op sociale media is natuurlijk het vinden van de (perfecte) kandidaat. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat een aanzienlijk aantal mensen jouw bedrijfsnaam zien passeren in hun tijdlijn. Mocht je dan toch niet die ene kandidaat vinden waar je naar zocht, dan kan je toch tevreden zijn met de exposure die zo een campagne met zich meebrengt. Mooi meegenomen toch?

Perfect meetbaar

Een bijkomend voordeel van social mediacampagnes of online campagnes in het algemeen is dat de effecten ervan perfect meetbaar zijn. Meten is namelijk weten. Zo kan je niet enkel zien hoeveel sollicitanten een campagne heeft opgeleverd, maar zo kom je ook te weten hoeveel mensen deze hebben zien voorbijkomen, hoeveel erop hebben geklikt en als je Google Analytics inschakelt kan je ook nog eens te weten komen wat die mensen op je website hebben bezocht. Als is het niet de perfecte kandidaat voor de job, misschien zit er wel een potentiële klant tussen?

Bron: motmansenpartners.be

Zin in meer?

Wil jij te weten komen hoe je social media kan inzetten om de perfecte kandidaat te vinden? Volg dan één van deze opleidingen:

E-recruitment: Masterclass

Rekruteren met social media: workshop

Efficiënter rekruteren met LinkedIn

Biografie

Richard Vercamer is als digital marketeer bij Motmans & Partners verantwoordelijk voor de digitale strategie. Hij is gespecialiseerd in het opzetten van employer branding en social media campagnes waarmee hij de instroom van kandidaten voor klanten boost. Richard zoekt steeds innovatieve manieren om talent via een digitale weg aan te trekken.

Avatar foto

Auteur

Audrey Van den Bempt is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in HSE en in het hr-domein. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen op en vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen die beantwoorden aan de leerbehoeften van hr- en HSE-professionals vandaag.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect