Zes competenties die HR succesvol maken

De Amerikaanse expert Dave Ulrich blijft een aanrader voor de HR-praktijk. Hij definieerde zes domeinen die hr-professionals succesvol maken.

Dave Ulrich voert elk jaar onderzoek uit waarmee hij zijn intussen befaamde model verder uitbouwt en verfijnt.

Vorig jaar lanceerde hij zes competentiedomeinen die het succes van een HR-afdeling bepalen. Hij beschreef ze in het boek: HR from the outside in. De titel zet al meteen de toon: een goede hr-professional begrijpt de wereld en gebruikt die kennis om zijn organisatie vorm te geven, aldus Dave Ulrich. Die eenvoudige en tegelijk allesomvattende wijsheid ligt aan de basis van de andere zes competenties, die hij cruciaal vindt voor hr-professionals:

 

  • Talentmanager: definieert, monitort en creëert de talenten en competenties binnen de organisatie die nodig zijn voor de slagkracht van de organisatie. Volgens Ulrich schiet hr hier tekort en is dit een grote prioriteit. (Meer lezen over de rol van ‘capability builder’)
  • Changemanager: zet en houdt veranderingen in gang en begeleidt de veranderingen op niveau van de organisatie en van het individu. Ook hierin staat hr nog onvoldoende sterk, meent Ulrich. (Meer lezen over de rol van ‘change champion’)
  • Voorstander van technologie: gebruikt technologie om efficiënter te werken, om kennis te delen en om medewerkers met elkaar te verbinden, en streeft naar acceptatie van nieuwe communicatiekanalen zoals sociale media. (Meer lezen over de rol van ‘technology proponent’)

 

Volgens Dave Ulrich staat HR onvoldoende sterk in de competenties van ‘capability builder’ of talentmanager en van ‘change champion’. Vooral in die rollen meent hij dat hr-professionals zich prioritair zouden moeten bekwamen.

Het model van Ulrich blijft een aanrader voor de hr-praktijk: hoe meer hr alle facetten van de business ondersteunt, hoe hoger zijn toegevoegde waarde in de organisatie.

Wilt u meer weten? Klik dan hierboven op de competenties en lees de toelichting die consultant en Kluwer-docent Raf Vanzeer geeft op elk van de 6 hr-rollen van Dave Ulrich.

Wilt u deze hr-competenties onder de knie krijgen en u verder professionaliseren als hr-business partner? Volg dan de zesdaagse Kluwer Masterclass Hr Businesspartner. In deze 15 min. screencast-video vertelt Raf Vanzeer over het model van Ulrich dat aan de basis ligt van deze masterclass-opleiding.

 

 

 

Avatar foto

Auteur

Audrey Van den Bempt is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in HSE en in het hr-domein. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen op en vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen die beantwoorden aan de leerbehoeften van hr- en HSE-professionals vandaag.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect