6 tips om het meeste uit je team te halen als projectmanager

by Elke De Wit

Als projectmanager ben je de rots in de branding voor je team en bepaal je mee de kwaliteit van je project. Of je team zich volledig wil toewijden aan het project ligt in jouw handen. Met teambuilding zorg je ervoor dat je projecten succesvol kan afronden. 6 tips:

Bij teambuilding denk je meteen aan bijvoorbeeld het afleggen van een hoogteparcours, waarbij je voor een sterkere band en een positieve groepsdynamiek zorgt. Maar daar is niet elke dag het budget of de tijd voor.

Als projectmanager kan je elk moment dat je team samenkomt benutten om de groepsdynamiek te versterken, wat ook maakt dat je project beter verloopt.

 

1. De kickoff meeting: boost de moraal van je team

Laat je team een naam bedenken en koppel er zelfs een wedstrijd aan. Hoger management zal ook sneller instemmen als je bepaalde teamactiviteiten wilt organiseren om je collega’s aan te moedigen als je zo’n acties onderneemt.

 

2. Wekelijkse statusmeetings: wakker het enthousiasme aan

Op statusmeetings is niet vaak het gehele projectteam aanwezig, terwijl het het uitgelezen moment is om het enthousiasme aan te wakkeren. Je collega’s halen veel moed uit erkenning voor hun werk met een gezellige lunch, feestelijke ballonnen of bloemen, een cadeaubon … Een schouderklopje dat het net iets meer toont, doet wonderen in je team.

 

3. Mijlpaal bereikt = mijlpaal vieren

Groot of klein, een mijlpaal is er om te vieren. De prestaties van het team of van een bepaalde collega kunnen in de verf gezet worden voor het overwinnen van obstakels, de geleerde lessen …

Bij langere projecten is het goed om tussentijdse mijlpalen in te voeren. Zo voorkom je dat er sleur in het project komt en moedig je je collega’s in tussentijd aan.

 

4. Dagelijkse gesprekken voor extra betrokkenheid

Gesprekken op zowel zakelijk als persoonlijk vlak voeren met je teamleden kan een boost geven. Er zijn twee cruciale vragen die je kan stellen om het gevoel van verbondenheid met het project te vergroten: “Wat betekent dit project voor onze klant?” en “Wat betekent dit project voor jou?”.

 

5. Informele teammeetings op de werkvloer

Projectmanagers die de ‘Management By Walking Around’-benadering toepassen, kunnen snel informatie oppikken, meningen verzamelen en kleine problemen oplossen.

De teamleden voelen dat hun mening telt, dat je als projectmanager klaarstaat en dat je samen met hen problemen kan oplossen. Je speelt zo korter op de bal en bent beter op de hoogte. Dit helpt je team goed te presteren en het moreel van het team te verhogen.

 

6. Het uiteindelijke resultaat verdient een extraatje

Als je project ten einde loopt, dan verdient het uiteindelijke resultaat en het team extra aandacht. Zo sluit je af met een positieve noot en zullen je teamleden zich het project positief herinneren. Als projectmanager zal je ook zo beter samenwerken met de teamleden in de toekomst.

Je teamleden zullen het ook enorm appreciëren als je een aanbeveling doet bij hoger management. In enkele zinnen kan je de positieve bijdrage van elk teamlid samenvatten. Daardoor zullen zij projecten kunnen doen die beter op hun lijf geschreven staan, net zoals jij.

 

Zin in meer?

Wil je ook het maximum uit je team halen? Wil je hen ook motiveren om betere resultaten te behalen? Volg dan de opleiding Masterclass Projectmanagement (volledige reeks) of Masterclass Projectmanagement – Leidinggeven aan projectteams.

 

Bron: Haydn Thomas

Lees ook