A genius without the right tool is history!

by NCOI Learning Team

A fool with a tool is still a fool…. Peter Daneels, spreker tijdens Digital Tools Experience Day, hoorde deze quote wellicht al in de eerste week van zijn ICT carrière. Het is een quote die al een tijdje wordt gebruikt door zowat elke software aanbieder ter wereld en is wat Peter betreft een gigantische open deur.

Natuurlijk ben je niets met tools alleen.

Minstens even belangrijk zijn mindset ( je mentaliteit, wil, enthousiasme) en skillset* (je capaciteiten, vaardigheden). Maar net omdat we in een digitale en snel veranderende wereld leven, wordt ook de juiste toolset en/of technologie platform een absolute vereiste om blijvend succesvol te zijn.

De juiste technologie faciliteert, meet, versnelt en geeft input voor verbetering.

Het bijzondere is dat er vandaag nog heel veel kenniswerkers met totaal onaangepast gereedschap aan de slag zijn.

Een timmerman zou er niet aan denken om met een voorhamer een klein nageltje ergens in te kloppen, maar

  • er zijn nog steeds mensen die Excel formulieren als attachment naar elkaar sturen met de vraag om aan te vullen en terug te sturen…
  • er zijn nog steeds mensen die hun emails in tientallen mapjes ordenen om dan vervolgens twee maanden later te gaan zoeken in welk mapje het betreffende mailtje ook alweer zat…..( toegegeven, niet alleen een tool issue)
  • er zijn nog verkopers die verplicht worden een CRM systeem in te vullen met data die geen waarde toevoegt of erger nog, eigenlijk niet klopt….
  • er zijn nog salesmanagers die kijken naar rapporten en sales metrics die totaal niet manageable zijn….
  • er zijn nog marketeers die een budget hebben voor reclame spotjes op televisie en die vervolgens nalaten om te meten welke impact dat heeft op website bezoek, conversie en vervolgens meer business….

Eigenlijk is het voor mij een raadsel waarom vele slimme mensen en kenniswerkers nog niet meer op zoek zijn naar het juiste materiaal…. Net zoals die timmerman.

Een deel van de verklaring zit ongetwijfeld in het IT eco systeem wat er vaak teveel op gericht is om mensen op bestaande technologie te houden.

 

Meer weten? 
Getriggerd door Peters bevindingen? Peter geeft tijdens de 'Digital Tools Experience Day' een sessie over Google Tools.

 

Auteur: Peter Daneels is passioneel en erg enthousiast als het over de Google toolset gaat. Zozeer zelfs dat hij in 2010 zelfstandige werd en er een eigen bedrijf rond startte (DANSC). Vandaag helpt Peter sales- en marketingprofessionals (en andere kenniswerkers) om efficiënter én effectiever te werken en verkopen met de hulp van technologie. Peter geeft zelf nog regelmatig Google Apps for Work trainingen bij kleine en grote organisaties in de Benelux.

 

Bron: www.linkedin.com

Lees ook