Wanneer ga je als projectmanager best voor je PMP-certificaat?

Wanneer ga je als projectmanager best voor je PMP-certificaat?
Wil je als projectmanager een stap verder zetten in je carrière? Ga dan voor een PMP-certificaat, uitgereikt door het Project Management Institute.

Een PMP is een Project Management Professional en het Project Management Institute (PMI) reikt daar certificaten voor uit. Dit instituut test via een examen of je voldoende gekwalificeerd bent om jezelf PMP te mogen noemen. Je moet wel ervaring in het vak hebben voordat je het examen mag afleggen. Indien je een opleiding van 4 jaar in het hoger onderwijs genoot, verwacht het PMI nog 3 jaar werkervaring als projectmanager. Als dit niet het geval is, moet je 5 jaar relevante werkervaring achter de rug hebben. Natuurlijk kan je ook wachten tot je meer ervaring hebt, maar er zijn wel wat voordelen om als twintiger je PMP te behalen.

1. Het opent deuren

PMP achter je naam mogen zetten bewijst aan je (toekomstige) werkgever dat je zowel in theorie als in de praktijk kennis van zaken hebt, en dat je zowat eender welk project tot een goed einde kan brengen. Een leuk extraatje op je cv dus, en iets om je te onderscheiden van je concurrenten.

2. Meer klanten winnen

Je geeft je credibiliteit een boost naar potentiële klanten toe. Zij kunnen erop vertrouwen dat je zowel de nodige praktijkervaring als de juiste kennis hebt. Zo win je meteen hun respect, en klanten weten dat hun project in goede handen is. Je staat er als projectmanager!

3. Trends en evoluties

Als projectmanager je PMP-certificaat behalen betekent dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en nieuwe trends in het vakgebied. Als je als twintiger alle mogelijke processen leert kennen, zal dat zeker je professionele loopbaan ten goede komen. Als PMP toon je dat je op professioneel vlak tot de elite behoort, met een integrale kennis van projectmanagement.

4. Projecten succesvol afronden

Als twintiger toon je je kaliber als je slaagt voor het PMP-examen. Dat wil zeggen dat je voldoende opleiding en ervaring achter de rug hebt, zodat je als projectmanager eender welk doel kan bereiken. Er zal altijd ruimte blijven voor verbetering, maar toch, door op jonge leeftijd dit certificaat te behalen, toon je dat je op weg bent naar een succesvolle carrière.

Bron: project-management.com

Zin in meer?

Ben je toe aan de volgende stap in je professionele loopbaan? Wil jij je PMP-certificaat behalen en je carrière een boost geven? Dankzij de opleiding PMP/CAPM Certification Programme zal je volledig voorbereid zijn op het examen.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect