De belangrijkste verschillen tussen Excel online en Excel desktop

Excel Power Query

Als u al jaren Excel gebruikt, kan overschakelen naar de online versie een vreemde – en in sommige gevallen zelfs onnodige – switch lijken. Maar Excel Online is gratis en biedt extra voordelen ten opzichte van het gebruik van de desktopversie. Als u de online-versie gebruikt, kunt u uw spreadsheet synchroniseren met andere web-apps, zodat u extra gegevens kunt verzamelen of workflows kunt automatiseren. Wij zetten de belangrijkste verschillen kort op een rij.

1. Het is gratis!

U leest het goed, Microsoft Excel Online is gratis. Het biedt bijna elke Excel-functie aan, inclusief hulpmiddelen waarmee u spreadsheetgegevens kunt verzamelen, analyseren, visualiseren en kunt samenwerken met collega’s. Vergeleken met de desktopversie van Excel, die al snel honderden euro’s kost, is de online-versie het bijna gelijke gratis alternatief.
Zelfs als u nog niet hebt betaald voor de desktopversie van Excel, kunt u gratis gebruikmaken van Excel Online.

 

2. Uitgebreide waaier aan functionaliteiten

De desktopversie van Excel 2016 biedt 471 functies. Excel Online biedt meer dan 400 functies en het ondersteunt vele extra functies als u ze correct gebruikt, met uitzondering van een paar. Dit maakt de desktopversie en onlineversie bijna volledig vergelijkbaar qua functionaliteiten. Ondanks dat diagrammen, tabellen, draaigrafiek- en draaitabelrapporten op dezelfde manier worden weergegeven in Excel Online, zijn er een paar grafieken zijn die online niet worden ondersteund.

Het merendeel van de belangrijkste functionaliteiten van Excel wordt evenveel ondersteund in Excel Online. Bijvoorbeeld berekeningen, cellen, datums, externe verwijzingen, lijsten voor een draaigrafiek- of draaitabelrapport, filters, slicers en tijdlijncontroles, opmaak, sparklines en tabellen, zijn beschikbare functies in Excel Online. Power BI (waaronder Power Pivot en Power Query) is in Excel Online enkel consulteerbaar.

Ook zijn enkele handige dagelijkse shortcuts niet mogelijk in Excel Online (bv: sneltoetscombinaties zoals Ctrl + ; )

 

3. Enquêtes online

Als u Excel desktop gebruikt, moet u enquêtetools van derden gebruiken om informatie te verzamelen (bv: Surveymonkey, …). Als u Excel Online gebruikt, hebt u die extra stap niet nodig. U kunt een enquête rechtstreeks online maken. Ook de resultaten worden getoond in de spreadsheet.

 

4. Uw spreadsheet delen

Net als bij Google docs, kunt u uw Excel-bestanden delen met andere personen en hen deze laten bewerken of uw gegevens laten bekijken. Klik in uw blad op de knop “Delen” in de rechterbovenhoek. In de pop-up kunt u “Bewerken” of “Beeld” kiezen en vervolgens een link genereren om met iedereen te delen. Daarnaast kunt u ook zien wie in het werkblad zit en in welke cel zijn/haar cursor staat.

 

5. Embed Excel files in HTML

U kunt uw Excelgegevens, opgeslagen in OneDrive, insluiten in uw website of blog. Uw lezers kunnen gegevens sorteren, filteren en berekenen, rechtstreeks op uw HTML pagina. Als u de werkmap in OneDrive bijwerkt, zien uw lezers automatisch de nieuwste gegevens in de ingesloten weergave. Het enige dat u moet doen is via OneDrive de HTML tag genereren en deze kopiëren op de juiste plaats in de website.

 

Zin in meer?

Neem dan zeker deel aan onze Excel Experience Days.

 

Bron: https://blog.hubspot.com/marketing/excel-online

Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect