Slim samenwerken in Trello

Trello is een handige samenwerkingstool die op korte tijd een grote speler is geworden. Projectteams gebruiken de app en website om bestanden te delen en informatie en taken te beheren. De functionaliteiten van Trello zijn erg divers.

 

Werkruimte

Het idee achter Trello is eenvoudig: een prikbord met flarden informatie. Op het Trello-startscherm staan er een aantal thematische borden (boards) met kaarten (cards). Die kaarten bevatten verschillende soorten informatie, van notities tot taken of to-dolijsten en bestanden uit Google Drive of Dropbox. Trello is bijzonder geschikt voor visueel ingestelde gebruikers: kaarten en borden zijn gemakkelijk verplaatsbaar en wijzigbaar. Bovendien kun je ze gemakkelijk beheren via kleurencodes, vergelijkbaar met de tags in Finder of de categorieën van Outlook.

 

Trello is uiterst geschikt voor visueel ingestelde gebruikers.

 

Samenwerken

Samenwerken in Trello gebeurt op basis van gedeelde borden. Je kunt kaarten met informatie, taken, notities of bestanden plaatsen op een gedeeld bord of je brengt ze over vanuit een persoonlijk bord. Teamleden kunnen de kaarten op het gedeelde bord bekijken en bewerken. Eens de kaart is bewerkt, worden die aanpassingen voor alle teamleden meteen zichtbaar. Maar behalve de inhoud raadplegen en bewerken, kun je ook commentaar geven op de kaarten. Teamleden kunnen op die manier extra duiding geven, ideeën pitchen of overleggen. Je kunt kaarten ook toewijzen aan teamleden of je kunt er een deadline aan vasthangen. Op die manier helpt Trello je het werk te verdelen en miscommunicatie te vermijden. Extra functies zijn het aanmaken van kaarten via e-mail, Trello-meldingen krijgen op een desktop of het vermelden van teamleden in een kaart, waarop zij een melding krijgen.

 

Snel van start

Trello voorziet zelf een aantal standaard Engelstalige sjablonen. Zo is er de template ‘Client Engagement’ met aparte kaarten ‘Ideas’, ‘Deliverables’, ‘In progress en ‘Deliverd’. Handig als je snel aan de slag wil.

 

Zin in meer? 

Wil je graag meer te weten komen over Trello of andere digitale tools waarmee je taken handiger, sneller en efficiënter kunt uitvoeren? Schrijf je dan in voor de Digital Tools Experience Day.
Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect