Congres ‘Comp&Ben’ (16 juni): de nabeschouwing

by NCOI Learning Team

Op 16 juni organiseerde Kluwer Opleidingen een congres over ‘Compensation & Benefits’. U kon er ontdekken hoe u ‘slimmer’ kan belonen en hoe u uw vergrijzende (dure) werknemers kunt blijven engageren. Een nabeschouwing van gastspreker Frank Vander Sijpe.

Frank Vander Sijpe is HR Research Directeur bij Securex. Samen met zijn collega Iris Tolpe, Director Legal, gaf hij op 16 juni een workshop over Comp & Ben en langer werken. “We bekeken hoe je medewerkers anders en gemotiveerd langer kan laten werken voor hetzelfde loon binnen het bestaande wettelijke kader.”

En voor minder loon? “Dat is het moeilijke aan het verhaal. Het is quasi onmogelijk om iemand minder te laten verdienen, tenzij je daar een onderling akkoord over sluit. Maar de praktijk wijst uit dat bijna geen enkele werknemer daartoe bereid is. Alleen al het feit dat het pensioen berekend wordt op je laatste twee dienstjaren, remt dat af. Wij vinden dat je als werkgever anders moet kijken naar en omgaan met oudere werknemers door hen duurzaam in te zetten. Dat zorgt ervoor dat zij productief en efficiënt blijven tot hun pensioenleeftijd.”

 

Hoe ouder, hoe duurder
Toch dringen er zich oplossingen op. Systemen zoals de index en anciënniteitstoeslagen zorgen er immers voor dat hoe ouder je wordt én hoe langer je bij een werkgever werkt, hoe meer je verdient. Dus hoe duurder je wordt.

Daar tegenover staat dat werkgevers zich alsmaar meer vragen stellen over de motivatie, de betrokkenheid en de productiviteit van hun oudere werknemers. “Er zijn uiteraard gelukkig ook veel 50-plussers die nog zeer goed meedraaien, maar je kunt niet om de cijfers heen”, aldus Frank Vander Sijpe.

Die cijfers tonen, sinds het invoeren van de strengere regels rond SWT (ex-brugpensioen) en het optrekken van de pensioenleeftijd een duidelijke toename van langdurige afwezigheden door ziekte bij oudere werknemers. Dat weegt vooral zwaar door in organisaties met relatief veel oudere medewerkers.

Vaak zijn dat mensen die uitgekeken zijn op hun job en/of niet meer gemotiveerd zijn. De vraag is wat je daarmee doet. Hoe zet je medewerkers op latere leeftijd nog maximaal in? Met aangepast werk of een ander functie? Oké, maar wat is dat, wat mag én hoe doe je dat? Kan je zomaar een werknemer delen met een ander bedrijf, hem een paar dagen laten thuiswerken, aan jobcrafting doen…?

 

Wat kan, wat mag?
Tijdens hun workshop bekeken Frank Vander Sijpe en Iris Tolpe samen met de deelnemers van het congres – een Comp & Ben-publiek – verschillende pistes en hun wettelijk kader. “Aan het loon zelf kan je meestal niet veel doen, tenzij meer betalen. Wat mensen nog duurder maakt, en trouwens niet de beste motivator is. Bovendien verdienen die oudere werknemers meestal al relatief goed en is loon niet hun eerste bekommernis. Je moet het inzetten van oudere werknemers bekijken door de bril van ‘duurzame’ en dus langere inzetbaarheid. Op termijn is dat een win voor zowel de werkgever als voor de oudere werknemer.”

De deelnemers mochten zich verder verwachten aan onder andere een case over de mogelijkheden van een werkgeversgroepering – waarin Frank Vander Sijpe de HR-directeur en Iris Tolpe het legal alter ego speelt –, cijfervoorbeelden van wat het kost om iemand te laten thuiswerken en do’s en don’ts bij het invoeren van tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

“We vroegen ons daarbij niet af wat je zoal kan bedenken, maar wel wat vandaag mogelijk is binnen het huidig wettelijk kader. Zo kon u wat u opstak tijdens het congres ook meteen toepassen”, besluit Frank Vander Sijpe.

 

 

Frank vander Sijpe, HR Research Directeur bij Securex, is ook auteur van het boek Mijn werk Maatwerk, een paperback (224 blz.) over hoe u mensen kunt motiveren om langer en met meer plezier te werken.

twcard_cobenMeer weten over de impact van Comp & Ben voor uw organisatie? Bekijk eerstdaags het verslag en de aftermovie van het congres ‘Compensation & Benefits’ van Kluwer Opleidingen. Ook experts van onder andere Vlerick, KPMG, Hudson en het VBO gaven er kwalitatief advies.

 

 

Lees ook