Meer controle door duidelijke visie

Meer controle door duidelijke visie
Hoe bied je uitdagingen het hoofd en behoud je plezier in je werk en in je leven daarnaast? Kleine stappen, voor grootse resultaten!

Er komen heel wat uitdagingen op ons pad op een doordeweekse dag. Hoe bied je deze het hoofd en behoud je plezier in je werk en in je leven daarnaast? Hoe ga je efficiënt om met je tijd en taken? Topspreker Femke Rosiers legt uit dat visie helpt om meer controle te krijgen op je leven. En ze maakt ons warm om dat op eenvoudige wijze te doen. Dat en veel meer legt ze uit tijdens een van de sessies van de Paralegal Day, die dit jaar volledig digitaal is.

“Het draait om deze 2 aspecten, zowel op professioneel vlak als in ons privéleven”, steekt docent Femke Rosiers van wal, “visie en uitvoering. Veel mensen starten met uitvoeren zodra de wekker afgaat, er is de hele dag zoveel te doen, we rennen van één taak naar een andere. Als je in plaats van enkel uitvoerende taken ook af en toe de tijd neemt om na te denken over wat je eigenlijk wil bereiken, jouw eigen visie dus, dan krijg je overzicht, een heldere geest en bereik je zoveel meer dan je voor mogelijk had gehouden. Het maakt je werkelijk gelukkiger ook. En welk hoger doel in het leven, dan uitermate gelukkig zijn…?”

Wat wil jij eigenlijk écht? Die simpele vraag is de sleutel naar meer overzicht, meer controle, meer geluk. Voor jou én voor anderen!
Femke Rosiers

Herprogrammeer je brein

Als je steeds aan het uitvoeren bent, is je blik ook heel beperkt. Je zit in een soort van tunnelvisie en mist heel wat opportuniteiten en mogelijke perspectieven. Je blik openen naar meer mogelijkheden maakt je assertiever. Je komt tegemoet aan je eigen noden én houdt rekening met die van een ander. Het is werkelijk een recept voor meer resultaat en betere samenwerking en het helpt je ook ontspannen door je dag heen te wandelen. En dat is goud. Want een ontspannen geest ziet de schoonheid van de omgeving waarin je je bevindt. Van tunnelvisie, naar helikopterview… een groot geschenk. En het goede nieuws is dat we ons brein kunnen herprogrammeren, dit is veel makkelijker dan je denkt. Kleine stappen, voor grootse resultaten!

Goede vraag

Wat maakt jou gelukkig? Wat zijn jouw waarden? Wat wil je bieden, wat wil je graag krijgen? Waar denk je dankbaar aan terug als je ’s avonds in bed kruipt? Een mooi stukje natuur, die stevige knuffel van je kind, dat schouderklopje van je baas? Dat zijn de zaken die het verschil maken in je leven, daar doe je het voor. Laat ons daar wat meer ruimte voor creëren zodat je die momenten niet mist…

Zin in meer?

Schrijf je in voor de Paralegal Day op 3 december 2020 die dit jaar volledig digitaal verloopt. Laat je inspireren door topsprekers. Naast 2 actuele juridische topics, ook 2 sessies rond time- en stressmanagement: ‘Efficiënt taakbeheer: meer controle dankzij een duidelijke visie’ door Femke Rosiers en ‘Perfectionisme: de valkuilen van te goed willen doen’ door Griet Deca. Met praktijkvoorbeelden en best practices.

Lees ook het artikel over de sessie 'Perfectionisme: wat zijn de vlakuilen van te goed willen doen?' door Griet Deca.

Biografie

Na een loopbaan van 15 jaar in interne en externe communicatie, ging Femke als freelance trainer, coach en spreker aan de slag. Interpersoonlijke communicatie, efficiëntie en oplossingsgericht handelen, welzijn op het werk en in de privésfeer, stress gebruiken voor persoonlijke groei… zijn haar stokpaardjes. Femke slaagde erin haar eigen perfectionisme onder controle te krijgen. Wie klaar is voor een shift in mindset, zal zeker genieten van Femkes energie en originele insteek.

Avatar foto

Auteur

Bieke Cauwenberghs is productmanager Legal, Fiscaliteit en Accountancy bij NCOI Learning.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect