Schakel naar een hogere versnelling op de Paralegal Day

Een toegewijde en nauwgezette paralegal is goud waard. Als deze paralegal bovendien mee is met de nieuwste technologie gaat zijn of haar waarde nog verder de hoogte in. Inspiratie om bij te blijven en de trein naar de komende decennia niet missen, vinden paralegals op de Paralegal Day, met topsprekers en workshops, op 30 november 2018 in Brussel.

 

Van veel markten thuis

Legal assistant, juridisch medewerker, schadebeheerder,… Paralegals dragen veel namen, net zoals ze in heel wat sectoren een meerwaarde bieden. Denk maar aan de advocatuur, het notariaat, accountancy, immo, HR, banken en verzekeringen.

 

Paralegals zijn witte raven. Nochtans bestaan ze echt

 

Talenkennis, ICT, sociaal en discreet

De functie van de paralegal is al even gevarieerd: van diepgravende research, over het opstellen van juridische documenten en het beheren van dossiers. Hij of zij combineert administratieve skills met juridische kennis. Dit zijn pluspunten: talenkennis en kunnen goochelen met ICT. Naast economische en financiële kennis, helpt het als paralegals thuis zijn in sociale zaken. Een kundige paralegal houdt er bovendien een feilloos archief op na. Een witte raaf, denk je? Nochtans bestaan deze paralegals echt en ze leveren prima werk op een discrete manier.

Nieuw: Beroepsorganisatie voor paralegals.
Omdat de taken en sectoren van deze flexibele juridsche professionals zo divers zijn, duurde het tot in 2016 vooraleer de European Paralegal Academy werd opgericht door UCLL.

 

Mee met Legal Tech en A.I.

Paralegal is een snel evoluerend beroep met heel wat interessante uitdagingen. Hoe houden paralegals alle bordjes in de lucht? Door zich constant bij te werken en bij te scholen. Want de slimme ‘Legal Tech’-oplossingen die in de pijplijn zitten en de toepassingen van artificiële intelligentie laten hen efficiënter werken en bieden uiteraard een ticket op de toekomst. Mee zijn met de skills van vandaag en morgen kan niet zonder degelijke opleidingen. Daarom is een dag zoals de Paralegal Day zo waardevol.

 

Zin in meer?

Steek heel wat op tijdens deze goed gevulde National Paralegal day. Je programma stel je zelf samen, want de ene paralegal is de andere niet. GDPR, doelgerichte mails schrijven, busy brain, presentatietechnieken, je sterker opstellen in conflictsituaties,… Maak kennis met de visie van topsprekers. Neem deel aan actieve workshops en wissel van gedachten met collega’s.

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect