Trainer in de spotlight … Bart Chiau

by NCOI Learning Team

Bart Chiau werkt als trainer bij Ergo Insurance en is trainer bij Van Belleghem, onderdeel van Kluwer Opleidingen, en gespecialiseerd in fiscale seminars voor bank- en verzekeringsprofessionals.

BartChiau

 

  1. Van wie heb je zelf het meest geleerd?

“Bij de start van mijn carrière bij Generali leerde ik van iemand die op een zucht van zijn pensioen stond, dat je les beter wordt als je je aanpast aan je doelgroep. Daarom vraag ik me telkens vooraf af: wie zit er voor mij? Studenten, beginnende makelaars of ervaren accountants? Mijn slideshow is nooit twee keer dezelfde: ik update telkens in functie van de doelgroep, de wijzigende wetgeving en de actualiteit.”

 

  1. Wat zorgt ervoor dat je na een trainingsdag kunt zeggen: ‘Dit was een geslaagde dag’?

“Als de deelnemers na afloop het gevoel hebben dat ze iets bijgeleerd hebben en een duidelijk antwoord kregen op hun vragen. Het komt er niet op aan mijn kennis te etaleren, maar om hen iets bij te brengen.”

 

  1. Herinner je je een reactie van een deelnemer waardoor je wist dat je opleiding geslaagd was?

“Als deelnemers effectief iets doen met de opgedane kennis. Zoals die dame die ik na een opleiding successieplanning per toeval de volgende dag al tegenkwam. In de opleiding gaf ik de raad je successie zelf in handen te nemen. Deze dame zei me dat ze meteen een afspraak gemaakt had met haar notaris om dat te regelen.”

Onze materie evolueert ongelooflijk snel. Bijblijven geeft je de beste garanties voor de toekomst.”

Bart Chiau
  1. Als je één leerpunt zou kiezen dat deelnemers aan je training best meenemen, wat is dat dan?

“Het nut van je constant bij te scholen. Ook ervaren makelaars of bankprofessionals die al lang in het vak zitten, raad ik aan zich regelmatig bij te scholen. Onze materie evolueert ongelooflijk snel. Bijblijven geeft je de beste garanties voor de toekomst.”

 

  1. Zonder welke gadget/tool/app kan je geen werkdag doorkomen?

“Dat is mijn mailverkeer, een belangrijk kanaal om te communiceren en om bij te blijven. Al probeer ik het te kanaliseren op vaste momenten, zo’n viermaal per dag, afhankelijk van mijn lesmomenten. Ik ga uiteraard niet tijdens het lesgeven mijn mails checken.”

 

 

BartChiau-KluwerOpleidingenBart Chiau werkt als trainer bij Ergo Insurance en doceert aan de UGent, faculteit Economie en Bedrijfskunde, over de fiscaliteit van financiële producten, levensverzekeringen en hypothecaire kredieten. Daarnaast is Bart al vele jaren trainer bij Van Belleghem, onderdeel van Kluwer Opleidingen, om bank- en verzekeringsprofessionals te updaten over fiscaliteit, samenlevingsvormen en successieplanning.

 

Lees ook