Welk type paralegal ben jij?

Werk jij als paralegal? Een juridisch medewerker die advocaten, bedrijfsjuristen of notarissen assisteert. Al kan je evengoed aan de slag zijn bij gerechtsdeurwaarders, politie, griffie of in een immokantoor. Ook bij bank- en verzekeringen, accountancy en in HR zijn onmisbare paralegals aan de slag. Paralegals combineren heel wat kwaliteiten. Zoals verantwoordelijkheidszin en flexibiliteit. Ze werken meestal heel nauwkeurig, ordelijk en gestructureerd.

 

Research, dossiers, documenten

Paralegals doen aan diepgravende research, beheren juridische dossiers en leveren juridische documenten af. Door het bijhouden van een feilloos archief leggen ze snel de hand op de juiste documenten. Talenkennis en kennis van ICT, financiën en sociale zaken zijn hun sterke punten die ze regelmatig bijscholen.

 

Doe de test

Welk type paralegal ben jij? Doe de test via de ludieke infographic hieronder.

 

 

Herken je je in een van deze types? Of combineer je de sterke kanten van meerdere types? Ook dat is typisch voor veelzijdige paralegals.

 

Zin in meer ?

Heb je zin in een waardevolle, goed gevulde dag waarop je heel wat opsteekt ? Schrijf je dan in voor Paralegal Day 2018. Stel zelf je programma samen volgens je interesses: welke topsprekers en interactieve workshops wil je meemaken? Maak kennis met verschillende visies op de toekomst en ontmoet interessante collega’s.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect