Beperking indexering woninghuur

📜 Decreet tot beperking van de indexatie van de huurprijzen om de gevolgen van de energiecrisis te verlichten

Opgelet: Vanaf 1 oktober 2022 mogen verhuurders van de meest energieverslindende woningen (degene met EPC-certificaat E en F of zonder EPC-label) de huurprijs niet indexeren en dit gedurende een periode voor ten minste één jaar. Voor de huurwoningen die beschikken over een EPC-label categorie D beperkt de Vlaamse regering de mogelijkheid tot indexering van de huurprijs tot 50%.

Vanaf 1 oktober 2023 is de indexering van de huurprijs voor een woning zonder EPC of met een label D, E en F opnieuw mogelijk, maar enkel met inachtneming van een aangepaste formule.

Dit alles volgt uit een decreet van de Vlaamse regering van 3 oktober 2022.

Volledig artikel en bron: Monard Law – 17 oktober 2022

Meer info: Decreet van 3 oktober 2022 tot beperking van de indexatie van de huurprijzen om de gevolgen van de energiecrisis te verlichten, BS 4 oktober 2022

 

Gerelateerde opleidingen

Op 30.11.2022 zal Mr. Kristof Vanhove (Integra) een seminarie geven met daarin een update inzake huurrecht in Vlaanderen. Tijdens Actualia Woninghuur anno 2022 krijgt u een overzicht over de belangrijkste actualia inzake woninghuur. Niet alleen wordt er aandacht besteed aan het wetgevend kader, de praktische implicaties van het Woninghuurdecreet en er wordt voornamelijk ook ingegaan op recente rechtspraak.

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect